''Орлови'': У Подгорицу по побједу!

Марко Дмитровић и Никола Миленковић изнели своја очекивања пред дуел у Подгорици.

Фудбал 10.10.2018 | 08:45
''Орлови'': У Подгорицу по побједу!
Репрезентативци Србије окупили су се у понедељак у Старој Пазови и у поподневним часовима имали лакши тренинг. Темпо је појачан у уторак, а екипа у среду у подне лети у Подгорицу, где ће у вечерњим сатима поново на терен, на завршно уигравање пред дуел са Црном Гором у 3. колу Лиге нација.

Предстојећи ривал тренутно има исти број бодова као наши "орлови" - четири - али и бољу гол-разлику. На трећем месту у групи је Румунија са два бода, док је Литванија последња, без бодова. 

Дакле, утакмица на стадиону Будућности могла би да има велики значај у борби за прво место, а посебна пажња посвећена је томе што се састају две земље из некада заједничке државе. Фудбалери, ипак, не желе да се баве том темом. 

Рекао је то у понедељак Душан Тадић, а дан касније поновио и Марко Дмитровић.

"Као и када је у питању свака утакмица, идемо на победу у Подгорици. Биће за све нас ово једна специјална утакмица, свакако не пријатељска, јер има такмичарски значај, али се сви добро знамо јер смо били у заједничкој држави. Имам у Црној Гори много пријатеља, али ово је такмичарска утакмица и мотив више за нас да идемо на победу и испунимо циљ, а то је прво место у нашој групи Лиге нација", истакао је голман наше репрезентације.

Меч у Црној Гори биће његов трећи узастопни на голу најбољег државног тима.

"Осечам се добро, али нико овде нема загарантовано место. Радим напорно како бих заслужио поверење селектора. Како ја, тако и сваки други играч се бори за место у првих једанаест. Видећемо, дакле, у четвртак којих 11 играча ће истрчати на терен у Подгорици на мегдан Црној Гори".

По свему судећи, најбољи фудбалер Црне Горе - Стеван Јоветић - биће спреман за предстојећи дуел, иако је до недавно био повређен.

"Нисам имао прилике да играм против њега, али сигурно да спада у ред великих играча. Не знам да ли ће бити спреман за нашу утакмицу , али смо чули да излази из повреде и да ће можда бити спреман. Нема сумње да игра Црне Горе доста зависи од њега, али мислим да је најважније да ми будемо на нашем нивоу. Ако тако буде онда верујем да можемо остварити победу", сматра Дмитровић.

Србија ће у подгорици, а потом и Букурешту у недељу, бити без повређених Немање Матића и Александра Коларова.

"Сигурно је да ће нам недостајати. Ради се о два капитена и најбоља играча, али у овој екипи имамо доста квалитетних играча који су спремни да надоместе њихов изостанак. И ко год да истрчи на терен у Подгорици сигуран сам да ће и на индивидуалном и колективном плану дати све од себе да остваримо добар резултат".

Изостанак Коларова утицаће на састав дефанзивне линије тима, која је значајно подмлађена у претходних неколико утакмица.

"Сви знамо да у сваком спорту, а посебно у фудбалу, континуитет доноси једну сигурност, бољу уиграност. То је нормалан процес, а ја се надам да свака нова утакмица у репрезентацији доноси и бољу сигурност, комуникацију између играча. У клубовима и репрезентацији то је тако, када имаш уиграност и осовину у задњој линији, све је онда лакше. Мислим да ће свака наредна утакмица на том плану бити све боља и боља, корак напред".

Осврнуо се Дмитровић и на атмосферу на трибинама стадиона "Под Горицом".

"Очекујем сигурно пун стадион, прави фудбалски амбијент. Имаће они велику подршку навијача, јер ово је за све специјална утакмица. Уверен сам да ће бити и добра атмосфера и добра утакмица".

Говорио је и о својој форми...

"Браним стандардно у Примери. Клуб се налази у средини табеле, имали смо добрих издања, неке утакмице смо изгубили, али Примера је најача лига на свету и свако мало одступање доноси проблем и негативан резултат", истакао је голман Еибара.

Атмосфера око националног тима нарушена је уочи Светског првенства, изненадном сменом Славољуба Муслина, а после Мундијала у Русији уследили су и вербални конфликти селектора Младена Крстајића и неких репрезентативаца. Дмитровић, ипак, није хтео много да прича о томе.

"Ми смо фокусирани на сваки тренинг и утакмицу. Оно што се пише или прича, на нас не сме да утиче. Ми смо професионалци, овде смо да земљу репрезентујемо на најбољи могући начин и себи и нацији подаримо добар резултат. И свако од нас се спрема да репрезентацији да позитиван резултат".

Да ли би сви били задовољни са четири бода из наредне две утакмице?

"Ми увек идемо на максималан број бодова, дакле свих шест. Видећемо када се заврше утакмице колико ће то бити, али све зависи од нас, јер имамо квалитет да освојимо свих шест бодова", закључио је Марко Дмитровић. 

МИЛЕНКОВИЋ КАО БЕК ИЛИ ШТОПЕР?

Млади фудбалер Фиорентине, Никола Миленковић, не крије да је спреман за искушења у Подгорици и Букурешту.

"Пред нама су две утакмице које сигурно неће бити нимало лаке, али ми ћемо отићи у Подгорицу и Букурешт са амбицијом да победимо и са вером у своје могућности. Недостајаће нам два наша најискуснија играча, Коларов и Матић, али ја верујем у наш колектив и ову екипу која жели да напредује после сваког окупљања", истакао је 20-годишњи дефанзивац.

Црногорци су, такође, оптимисти и најављују победу.

"Њихово је право да тако причају, ми гледамо само нас и да се спремимо на најбољи могући начин".

"Орлови" су се у првом колу намучили да савладају Литванију у гостима (1:0), а потом су против Румуније у Београду одиграли 2:2, иако су два пута имали предност.

"Радили смо анализу, видели где смо све грешили. То су неке ситнице које одлучују утакмице, а то значи да морамо имати више концентрације у неким ситуацијама како не би понављали грешке".

Миленковић је каријеру почео као штопер, међутим, у Фиорентини игра на позицији десног бека. Могуће је и да га Младен Крстајић искористи уз десну аут-линију.

"Не знам још да ли ћу играти, одлука је на селектору. А где се боље осећам? Моја природна позиција је централни бек, у Фиорентини играм десног бека, а то значи да радим оно што ми тренер повери. Ја сам у служби тима и како селектор одлучи, тако ће бити".

Млади фудбалер истакао је да поштује играче предстојећег ривала.

"Добра су селекција, имају доста добрих индивидуалаца. Репрезентација су која може свакој селекцији да направи проблем, а то значи да морамо ући у меч максимално концентрисани. Даћемо све од себе како би обрадовали навијаче".

Говорио је и о атмосфери на трибинама.

"Сигурно ће атмосфера на трибинама бити паклена, али ми смо фокусирани само на терен, не занимају нас ствари које немају везе са фудбалом. Ми смо људи спорта, а то значи и фокус само на терен и ривала".

Србија има улогу фаворита у својој групи Лиге нација, међутим, Миленковић не мисли да то ствара додатан притисак играчима.

"Није нас оптеретила таква улога. Једноставно, ово су утакмице које селектору служе да види са којим играчима све може да располаже и касније у квалификацијама за Европско првенство. Мислим да имамо сјајну екипу, способну да оствари добре резултате".

Лига нација је ново такмичење, а мишљења око тога да ли је потребно или не су подељена.

"Мислим да је то један плус за фудбал, играју се утакмице за бодове, има такмичарски значај и додатни жар. Добро је такмичење", сматра Миленковић, који се за крај осврнуо и на своју форму.

"Спреман сам максимално. Прошлу утакмицу сам пропустио јер сам имао повреду листа, али сада је све у реду".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарwилл

10.10.2018 08:23

Они немогу побиједити више ни Луксембург а камо ли Црну Гору?!

ОДГОВОРИТЕ