Новак: Услови у Шангају фаворизују сервере!

А ја сам другачији играч. . .  Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, рекао је после победе над Жеремијем Шардијем да је веома задовољан одиграним мечом.

Тенис 10.10.2018 | 08:30
Новак: Услови у Шангају фаворизују сервере!
"Шарди је играо меч првог кола, ја нисам. Тачније, ниједан такмичарски дуел нисам одиграо од УС опена. Био сам свестан да има добар сервис и форхенд, он је сјајан момак, много пута смо тренирали", рекао је Новак после тријумфа над Французем.

Ђоковић је на старту турнира савладао Шардија резултатом 6:3, 7:5, после нешто више од 80 минута игре.

"Нисам изгубио од њега никада, тако да сам имао менталну предност, али сам морао да реализујем план, поготово у овим условима", рекао је српски тенисер и наставио:

"Прилично је брза подлога, тачније ово је најбржа подлога у Шангају од када играм овде, а то је неких десет година. Доста фаворизује сервере тако да морате да буде концетрисани. Што се тиче меча, не могу да се жалим. Током целог меча све је функционисало веома добро".

Ђоковић ће у трећем колу играти против бољег из дуела Марко Чекинато Хјеон Чунг.

"Последњи пут када сам играо против њих обојица су ме победили. Мислим да сам сада потпуно другачији играч него што сам био у првих пет, шест месеци. Надам се да ће резултат на крају бити другачији (у односу на прве сусрете)", казао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пабло

10.10.2018 07:08

Фаворизују Србе или ста?

ОДГОВОРИТЕ