Без прилагођавања Србији, макар играли Нејмар, Меси...!

У стручном штабу Црне Горе пуни оптимизма дочекују дуел са "Орловима".

Фудбал 09.10.2018 | 21:15
Без прилагођавања Србији, макар играли Нејмар, Меси...!
Док "соколови" дишу као један, "орлови" годинама уназад не могу без унутрашњих проблема!

Таква је ситуација пред дерби Дивизије Ц Лиге нација између Црне Горе и Србије (четвртак, 20.45, Подгорица), који би могао да има велики утицај у борби за прво место Групе Ц.

После два кола, поменуте селекције имају по четири бода, с тим да Црна Гора има бољу гол-разлику. Румунија је трећа са два, а на зачељу је Литванија која је без бодова.

"Та хемија, заједништво, посвећеност заједничком циљу је нешто што карактерише ову екипу. Уз такав приступ и игра мора да буде озбиљна, одговорна и дисциплинована. Једино на тај начин стиже се до резултата против Србије”, рекао је Александар Јанковић, први помоћник селектора Црне Горе, Љубише Тумбаковића.

Међу играчима - који се познају одлично - тајне не постоје. Постоји ли нека посебна припрема за “орлове”, када је стручни штаб у питању?

"Имамо устаљени режим припрема, нема разлога да буде другачије у односу на остале утакмице. Имамо свој циљ, желимо да афирмишемо наш начин игре. Трудимо се да радимо што више у правцу остварења велике жеље, а то је да Црну Гору први пут одведемо на Европско првенство”, рекао је рођени Београђанин, који се са Црном Гором неће прилагођавати Србији.

"Поштујемо нашу репрезентацију и играче. Нећемо се прилагођавати Србији у том смислу. Имамо баланс по левој и десној страни, а такође и у одбрани и нападу. Све и да за Србију играју Нејмар, Меси или Роналдо, не бисмо на тај начин модификовали нашу игру".

"Профа" Јанковић очекује "фини ривалитет између две земље које се први пут срећу на терену", а добра вест за селектора Тумбаковића је да ће од данас са остатком тима тренирати и капитен Стеван Јоветић (стигао касно синоћ из Монте Карла), али и Никола Ђиђо Вукчевић.

Везиста Левантеа брже од очекиваног опоравља се од незгодне, хроничне повреде чланка, а како је МОНДО већ писао, сјајни везиста жели да игра на сопствену одговорност.

"Добили смо информацију од лекарског тима да његов опоравак тече у нормалном ритму. Очекујемо да ће данас бити на тренингу, а сигуран сам да ћемо га имати за четвртак вече”, каже Јанковић о Вукчевићу.

Тумбаковић би на тај начин "орловима" могао да супротстави изузетно јак састав, али због повреде неће моћи да рачуна на најбољег штопера тима - Стефана Савића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзокер

12.10.2018 17:37

Прц !!!

ОДГОВОРИТЕ