Bez prilagođavanja Srbiji, makar igrali Nejmar, Mesi...!

U stručnom štabu Crne Gore puni optimizma dočekuju duel sa "Orlovima".

Fudbal 09.10.2018 | 21:15
Bez prilagođavanja Srbiji, makar igrali Nejmar, Mesi...!
Dok "sokolovi" dišu kao jedan, "orlovi" godinama unazad ne mogu bez unutrašnjih problema!

Takva je situacija pred derbi Divizije C Lige nacija između Crne Gore i Srbije (četvrtak, 20.45, Podgorica), koji bi mogao da ima veliki uticaj u borbi za prvo mesto Grupe C.

Posle dva kola, pomenute selekcije imaju po četiri boda, s tim da Crna Gora ima bolju gol-razliku. Rumunija je treća sa dva, a na začelju je Litvanija koja je bez bodova.

"Ta hemija, zajedništvo, posvećenost zajedničkom cilju je nešto što karakteriše ovu ekipu. Uz takav pristup i igra mora da bude ozbiljna, odgovorna i disciplinovana. Jedino na taj način stiže se do rezultata protiv Srbije”, rekao je Aleksandar Janković, prvi pomoćnik selektora Crne Gore, Ljubiše Tumbakovića.

Među igračima - koji se poznaju odlično - tajne ne postoje. Postoji li neka posebna priprema za “orlove”, kada je stručni štab u pitanju?

"Imamo ustaljeni režim priprema, nema razloga da bude drugačije u odnosu na ostale utakmice. Imamo svoj cilj, želimo da afirmišemo naš način igre. Trudimo se da radimo što više u pravcu ostvarenja velike želje, a to je da Crnu Goru prvi put odvedemo na Evropsko prvenstvo”, rekao je rođeni Beograđanin, koji se sa Crnom Gorom neće prilagođavati Srbiji.

"Poštujemo našu reprezentaciju i igrače. Nećemo se prilagođavati Srbiji u tom smislu. Imamo balans po levoj i desnoj strani, a takođe i u odbrani i napadu. Sve i da za Srbiju igraju Nejmar, Mesi ili Ronaldo, ne bismo na taj način modifikovali našu igru".

"Profa" Janković očekuje "fini rivalitet između dve zemlje koje se prvi put sreću na terenu", a dobra vest za selektora Tumbakovića je da će od danas sa ostatkom tima trenirati i kapiten Stevan Jovetić (stigao kasno sinoć iz Monte Karla), ali i Nikola Điđo Vukčević.

Vezista Levantea brže od očekivanog oporavlja se od nezgodne, hronične povrede članka, a kako je MONDO već pisao, sjajni vezista želi da igra na sopstvenu odgovornost.

"Dobili smo informaciju od lekarskog tima da njegov oporavak teče u normalnom ritmu. Očekujemo da će danas biti na treningu, a siguran sam da ćemo ga imati za četvrtak veče”, kaže Janković o Vukčeviću.

Tumbaković bi na taj način "orlovima" mogao da suprotstavi izuzetno jak sastav, ali zbog povrede neće moći da računa na najboljeg štopera tima - Stefana Savića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzoker

12.10.2018 17:37

Prc !!!

ODGOVORITE