Добије Бајерн 3:0 - ништа! Други је на табели - ништа!

Зашто Еберл не нуди нови уговор Хекингу и да ли се то можда плаши случаја Шуберт. . . ?!

Фудбал 10.10.2018 | 13:00
Добије Бајерн 3:0 - ништа! Други је на табели - ништа!
После седам одиграних кола у Бундеслиги Борусија из Менхенгладбаха дели друго место на табели, одмах иза имењака из Дортмунда. Није то позиција на коју су навијачи славног клуба навикли последњих деценија, а поготово нису навикли на онакво "изување" Бајерна у Минхену што су им њихови мезимци приредили протеклог викенда. Подсетимо, било је 3:0 за Колтове на Алијанц арени. После свега, медији намећу логично питање - да ли је професор Дитер Хекинг заслужио нови уговор?

У клубу се никоме не жури када су у питању такве активности, а ни сам Хекинг не инсистира на разговору са управом, како сам признаје. Подсећања ради, искусни стручњак стигао је на Борусија парк 2016. године, а актуелни споразум истиче му наредног лета. Играчким жаргоном речено, у јуну 2019. Хекинг постаје "слободан агент". 

У сваком случају, суштина је репрезентатива напуза неће бити искоришћена за преговоре о новом уговору, јавља Билд и причу поткрепљује изјавама обе стране:

"Ради се о много ствари: мовцу, зрелости и будућем планирању. Морамо да видимо шта ко од кога очекује надаље. Где Борусија себе види у будућности... Исход преговора, ако до њих дође, биће отворен", поручио је Хекинг.

Први оперативац Менша Макс Еберл заузет је последњих дана. Пред њим је неколико разговора о спонзорским уговорима, па пословни пут у Кину. Хекинг каже да није забринут...

"Има времена да разговарамо о свему. Лично, ја сам спокојан. Доћи ће и тај дан када ћу сести с Максом на шољицу кафе. У децембру или марту мање је важно. Знам шта сам постигао и знам да сам јако добар тренер за било ког Бундеслигаша", закључио је помало нескромно професор Хекинг. 

А шта се запрао крије иза Еберловог одуговлачење... Сећате се чудака из Касела Андреа Шуберта? Дошао је као прелазно решење после Лусијан Фавра, чак унапредио "тотални фудбал" швајцарског стручњака и бележио сјајне резултате. Играо Лигу шампиона, носио се јуначки са Манчестер Ситијем и Јувентусом, а онда је добио уговор. И шта је било после? Од септембра, када је "ставио шару" на папир с клупским амблемом, до децембра више никога није победио?! Уследио је, наравно, отказ.  

Макс Еберл очигледно још није заборавио тај дан када је Шуберту понудио нови уговор. Сачекаће да прође тај ђавољи децембар... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар