Dobije Bajern 3:0 - ništa! Drugi je na tabeli - ništa!

Zašto Eberl ne nudi novi ugovor Hekingu i da li se to možda plaši slučaja Šubert. . . ?!

Fudbal 10.10.2018 | 13:00
Dobije Bajern 3:0 - ništa! Drugi je na tabeli - ništa!
Posle sedam odigranih kola u Bundesligi Borusija iz Menhengladbaha deli drugo mesto na tabeli, odmah iza imenjaka iz Dortmunda. Nije to pozicija na koju su navijači slavnog kluba navikli poslednjih decenija, a pogotovo nisu navikli na onakvo "izuvanje" Bajerna u Minhenu što su im njihovi mezimci priredili proteklog vikenda. Podsetimo, bilo je 3:0 za Koltove na Alijanc areni. Posle svega, mediji nameću logično pitanje - da li je profesor Diter Heking zaslužio novi ugovor?

U klubu se nikome ne žuri kada su u pitanju takve aktivnosti, a ni sam Heking ne insistira na razgovoru sa upravom, kako sam priznaje. Podsećanja radi, iskusni stručnjak stigao je na Borusija park 2016. godine, a aktuelni sporazum ističe mu narednog leta. Igračkim žargonom rečeno, u junu 2019. Heking postaje "slobodan agent". 

U svakom slučaju, suština je reprezentativa napuza neće biti iskorišćena za pregovore o novom ugovoru, javlja Bild i priču potkrepljuje izjavama obe strane:

"Radi se o mnogo stvari: movcu, zrelosti i budućem planiranju. Moramo da vidimo šta ko od koga očekuje nadalje. Gde Borusija sebe vidi u budućnosti... Ishod pregovora, ako do njih dođe, biće otvoren", poručio je Heking.

Prvi operativac Menša Maks Eberl zauzet je poslednjih dana. Pred njim je nekoliko razgovora o sponzorskim ugovorima, pa poslovni put u Kinu. Heking kaže da nije zabrinut...

"Ima vremena da razgovaramo o svemu. Lično, ja sam spokojan. Doći će i taj dan kada ću sesti s Maksom na šoljicu kafe. U decembru ili martu manje je važno. Znam šta sam postigao i znam da sam jako dobar trener za bilo kog Bundesligaša", zaključio je pomalo neskromno profesor Heking. 

A šta se zaprao krije iza Eberlovog odugovlačenje... Sećate se čudaka iz Kasela Andrea Šuberta? Došao je kao prelazno rešenje posle Lusijan Favra, čak unapredio "totalni fudbal" švajcarskog stručnjaka i beležio sjajne rezultate. Igrao Ligu šampiona, nosio se junački sa Mančester Sitijem i Juventusom, a onda je dobio ugovor. I šta je bilo posle? Od septembra, kada je "stavio šaru" na papir s klupskim amblemom, do decembra više nikoga nije pobedio?! Usledio je, naravno, otkaz.  

Maks Eberl očigledno još nije zaboravio taj dan kada je Šubertu ponudio novi ugovor. Sačekaće da prođe taj đavolji decembar... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar