Реал је чуо Азарову поруку!

Први напад у јануару, Челси ће на лето бити сатеран у ћошак.  Мадриђани озбиљни у намери да доведу Белгијанца.

Фудбал 10.10.2018 | 12:00
Реал је чуо Азарову поруку!
Еден Азар је упалио аларм на Стамфорд Бриџу и распалио машту навијача Реал Мадрида. Понајбољи играч Премијер лиге у овом тренутку је јуче у интервјуу поручио да сања о преласку у Реал Мадрид и да ће се ускоро причати о његовој будућности.

Он ни раније није крио да је навијач Реала и да има жељу да једног дана обуче бели дрес Краљевског клуба.

„После Мундијала сам рекао да је после добро одиграног турнира време за промену. Стварно сам у форми, играм добар фудбал. Реал Мадрид је најбољи клуб на свету. Било би глупо да лажем. О томе сам сањао још као клинац. Наравно, не желим да причам о томе сваки дан. Верујем да ћемо ускоро причати о мојој будућности. Када имате сан, тежите да га остварите. Већ много пута сам рекао - ако одем бићу срећан, ако останем такође ћу бити срећан”, рекао је Азар.

Добро обавештена Кадена Сер јутрос јавља да је Реал Мадрид примио к знању Азарову поруку и да ће учинити све да га доведе већ наредног јануара.  Желео га је Флорентино Перез и прошлог лета, али је Челси тражио преко 200.000.000 евра и на тај начин се одбранио од интереса Мадриђана. Макар накратко...

Азар је позвао Реал да направи стратегију за следеће лето, а у Мадриду то озбиљно схватају и спремни су за пови напад већ у јануару. Азаров уговор са Челсијем истиче у лето 2020. године и до сада је одбијао све понуде за продужетак сарадње. Челси му нуди огроман новац, чак и да постане најплаћенији играч Премијер лиге, али Белгијанац за сада све одбије. То не значи да су преговори пропали, али све је извесније да Азар није ставио новац на прво место већ да једноставно жели да оствари дечачки сан и заигра за Реал Мадрид.

Ако Белгијанац одбије нови уговор, то значи да ће Челси морати следећег лета да га прода јер ће играч ући у последњу годину уговора. У сличној ситуацији је Челси био и летос када је Азаров земљак и пријатељ ТибоКуртоа одбио продужетак уговора и натерао клуб да га прода. Реал Мадрид је платио само 35.000.000 евра за белгијског голмана јер је Челси био сатеран у ћошак и морао је да узме оно што му се нуди како не би остао без ичега.

Сада Реал планира сличан сценарио са Азаром. Челси наредног лета неће моћи ни у лудилу да тражи оних 200.000.000 евра, Мадриђани ће проћи много јефтиније. Дододуше, Азар више вреди од Куртое и његов трансфер би том случају могао да вреди дупло више. Није искључено да Реал у јануару достави неку понуду од око 100.000.000 евра. С обзиром на ситуацију с уговором, за челси би било паметно да је прихвати, али би усред сезоне остао без најбољег играча и то би био огроман ударац за тренера Сарија код којег Азар игра можда и најбољи фудбал у каријери.

Зато је ипак вероватнији сценарио да Реал и Челси на лето седну за преговарачки сто и опет отворе тему Азаровог трансфера у Мадрид...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар