Real je čuo Azarovu poruku!

Prvi napad u januaru, Čelsi će na leto biti sateran u ćošak.  Madriđani ozbiljni u nameri da dovedu Belgijanca.

Fudbal 10.10.2018 | 12:00
Real je čuo Azarovu poruku!
Eden Azar je upalio alarm na Stamford Bridžu i raspalio maštu navijača Real Madrida. Ponajbolji igrač Premijer lige u ovom trenutku je juče u intervjuu poručio da sanja o prelasku u Real Madrid i da će se uskoro pričati o njegovoj budućnosti.

On ni ranije nije krio da je navijač Reala i da ima želju da jednog dana obuče beli dres Kraljevskog kluba.

„Posle Mundijala sam rekao da je posle dobro odigranog turnira vreme za promenu. Stvarno sam u formi, igram dobar fudbal. Real Madrid je najbolji klub na svetu. Bilo bi glupo da lažem. O tome sam sanjao još kao klinac. Naravno, ne želim da pričam o tome svaki dan. Verujem da ćemo uskoro pričati o mojoj budućnosti. Kada imate san, težite da ga ostvarite. Već mnogo puta sam rekao - ako odem biću srećan, ako ostanem takođe ću biti srećan”, rekao je Azar.

Dobro obaveštena Kadena Ser jutros javlja da je Real Madrid primio k znanju Azarovu poruku i da će učiniti sve da ga dovede već narednog januara.  Želeo ga je Florentino Perez i prošlog leta, ali je Čelsi tražio preko 200.000.000 evra i na taj način se odbranio od interesa Madriđana. Makar nakratko...

Azar je pozvao Real da napravi strategiju za sledeće leto, a u Madridu to ozbiljno shvataju i spremni su za povi napad već u januaru. Azarov ugovor sa Čelsijem ističe u leto 2020. godine i do sada je odbijao sve ponude za produžetak saradnje. Čelsi mu nudi ogroman novac, čak i da postane najplaćeniji igrač Premijer lige, ali Belgijanac za sada sve odbije. To ne znači da su pregovori propali, ali sve je izvesnije da Azar nije stavio novac na prvo mesto već da jednostavno želi da ostvari dečački san i zaigra za Real Madrid.

Ako Belgijanac odbije novi ugovor, to znači da će Čelsi morati sledećeg leta da ga proda jer će igrač ući u poslednju godinu ugovora. U sličnoj situaciji je Čelsi bio i letos kada je Azarov zemljak i prijatelj TiboKurtoa odbio produžetak ugovora i naterao klub da ga proda. Real Madrid je platio samo 35.000.000 evra za belgijskog golmana jer je Čelsi bio sateran u ćošak i morao je da uzme ono što mu se nudi kako ne bi ostao bez ičega.

Sada Real planira sličan scenario sa Azarom. Čelsi narednog leta neće moći ni u ludilu da traži onih 200.000.000 evra, Madriđani će proći mnogo jeftinije. Dododuše, Azar više vredi od Kurtoe i njegov transfer bi tom slučaju mogao da vredi duplo više. Nije isključeno da Real u januaru dostavi neku ponudu od oko 100.000.000 evra. S obzirom na situaciju s ugovorom, za čelsi bi bilo pametno da je prihvati, ali bi usred sezone ostao bez najboljeg igrača i to bi bio ogroman udarac za trenera Sarija kod kojeg Azar igra možda i najbolji fudbal u karijeri.

Zato je ipak verovatniji scenario da Real i Čelsi na leto sednu za pregovarački sto i opet otvore temu Azarovog transfera u Madrid...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar