Тачи ''објавио рат'' премијеру Косова?

Главни и одговорни уредник косовског листа "Инсајдери" Вехби Кајтази оцјењује да је косовски предсједник Хашим Тачи "објавио рат" премијеру Рамушу Харадинају и да је Харадинајева позиција сада изузетно уздрмана.

Регион 09.10.2018 | 10:17
Тачи ''објавио рат'' премијеру Косова?
Тако је Кајтази коментарисао изјаве Тачија, који је у понедјељак запријетио Харадинају губитком позиције премијера, преноси Кос сев.

"Тачи је данас објавио рат Харадинају и од данас је позиција премијера Харадинаја изузетно уздрмана, и не искључује се могућност да ће у току неколико мјесеци, уколико се њихови односи не буду опустили, Тачи послати земљу на ванредне изборе, и гдје можемо да одемо у једну политичку кризу која отвара пут ванредним изборима", рекао је Кајтази.

Главни уредник приштинског листа наводи да Тачи "објављује рат" свакоме за кога сматра да представља опасност његовој власти и идејама, а да би одбранио самог себе и своје идеје користи све механизме које контролише.

"Тачи свакога за кога сматра да му представља ризик по власт и идеје, проглашава непријатељем, објављује му рат док га у потпуности не сруши, а да би то постигао, он користи све механизме које контролише, обухватајући полицију, тужилаштво, Обавештајну Агенцију Косова (ОАК), све то да би отклонио једну препреку која може да се као препрека појави његовим циљевима и идејама", рекао је Кајтази у Прес синг-у.

Он је напоменуо да има разлике у случају сукоба са Харадинајем, пошто је овај посљедњи, како каже, "тврђа кост за ратовање и за жвакање" него што би то Тачи хтио.

"У овом случају, између два лидера имамо суочавање титана, где један има већу политичку моћ, а други већу моћ харизме, а то је Харадинај", закључио је Кајтази.

Тачи је у понедјељак поручио Харадинају, поводом његових изјава о дијалогу с Београдом, да "озбиљан човјек не говори сваког дана о ратовима и трагедијама".

Осврнувши се на Харадинајеву изјаву да је идеја о размјени територије Косова и Србије "мртва", Тачи је рекао да је од њега очекивао много рационалнији и одговорнији приступ.

Тачи је рекао да Харадинајева изјава "показује да је или духовит или да чува своју столицу", те истакао да је од премијера очекивао да буде рационалнији и одговорнији када даје изјаве у вези са дијалогом.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бранка

09.10.2018 10:20

Дабогда очи повадили један другом. Пси крволочни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брђо

09.10.2018 12:38

како то да се посвађали ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

09.10.2018 13:09

Посвадјали се ето.Око расподјеле пара од сверца дроге .Нису им њихови налогодавци или ментори како хоћете правилно распоредили паре.Ма пусти то .Врана врани очи не вади.

Name

сабан хамза

16.10.2018 15:09

Вас Додик није бољи ок.

ОДГОВОРИТЕ