Tači ''objavio rat'' premijeru Kosova?

Glavni i odgovorni urednik kosovskog lista "Insajderi" Vehbi Kajtazi ocjenjuje da je kosovski predsjednik Hašim Tači "objavio rat" premijeru Ramušu Haradinaju i da je Haradinajeva pozicija sada izuzetno uzdrmana.

Region 09.10.2018 | 10:17
Tači ''objavio rat'' premijeru Kosova?
Tako je Kajtazi komentarisao izjave Tačija, koji je u ponedjeljak zaprijetio Haradinaju gubitkom pozicije premijera, prenosi Kos sev.

"Tači je danas objavio rat Haradinaju i od danas je pozicija premijera Haradinaja izuzetno uzdrmana, i ne isključuje se mogućnost da će u toku nekoliko mjeseci, ukoliko se njihovi odnosi ne budu opustili, Tači poslati zemlju na vanredne izbore, i gdje možemo da odemo u jednu političku krizu koja otvara put vanrednim izborima", rekao je Kajtazi.

Glavni urednik prištinskog lista navodi da Tači "objavljuje rat" svakome za koga smatra da predstavlja opasnost njegovoj vlasti i idejama, a da bi odbranio samog sebe i svoje ideje koristi sve mehanizme koje kontroliše.

"Tači svakoga za koga smatra da mu predstavlja rizik po vlast i ideje, proglašava neprijateljem, objavljuje mu rat dok ga u potpunosti ne sruši, a da bi to postigao, on koristi sve mehanizme koje kontroliše, obuhvatajući policiju, tužilaštvo, Obaveštajnu Agenciju Kosova (OAK), sve to da bi otklonio jednu prepreku koja može da se kao prepreka pojavi njegovim ciljevima i idejama", rekao je Kajtazi u Pres sing-u.

On je napomenuo da ima razlike u slučaju sukoba sa Haradinajem, pošto je ovaj posljednji, kako kaže, "tvrđa kost za ratovanje i za žvakanje" nego što bi to Tači htio.

"U ovom slučaju, između dva lidera imamo suočavanje titana, gde jedan ima veću političku moć, a drugi veću moć harizme, a to je Haradinaj", zaključio je Kajtazi.

Tači je u ponedjeljak poručio Haradinaju, povodom njegovih izjava o dijalogu s Beogradom, da "ozbiljan čovjek ne govori svakog dana o ratovima i tragedijama".

Osvrnuvši se na Haradinajevu izjavu da je ideja o razmjeni teritorije Kosova i Srbije "mrtva", Tači je rekao da je od njega očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

Tači je rekao da Haradinajeva izjava "pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu", te istakao da je od premijera očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Branka

09.10.2018 10:20

Dabogda oči povadili jedan drugom. Psi krvoločni.

ODGOVORITE
Name

Brđo

09.10.2018 12:38

kako to da se posvađali ?!

ODGOVORITE
Name

Branka

09.10.2018 13:09

Posvadjali se eto.Oko raspodjele para od sverca droge .Nisu im njihovi nalogodavci ili mentori kako hoćete pravilno rasporedili pare.Ma pusti to .Vrana vrani oči ne vadi.

Name

saban hamza

16.10.2018 15:09

Vas Dodik nije bolji ok.

ODGOVORITE