Интерови и Миланови драгуљи су недодирљиви...!

Мурињово решење је „деда“ Гранквист! Шпанац преломио да одлази. . .  Рашфорд незадовољан третманом код тренера.

Фудбал 10.10.2018 | 11:00
Интерови и Миланови драгуљи су недодирљиви...!
Преокрет и победа над Њукаслом су донекле охладили усијану атмосферу на Олд Трафорду и попустили снагу омче око врата Жозеа Муриња, али далеко од од тога да је криза прошла и да у Манчестер Јунајтеду влада хармонија.

Мурињо је успео да врати поверење неких играча у свалчионици, али и даље је свестан да је „шупаљ“ на неким позицијама и да су му потребна појачања. Пре свега у одбрани. На штоперским позицијама. Прве Мурињове жеље су у били млади драгуљи миланских клубова – Милан Шкринијар и Алесио Ромањоли. Међутим, Словак је прескуп, а Миланов капитен и не долази у обзир после недавног продужетка уговора.

С обзиром да клуб не жели да се отвори за неко велико име, Мурињо је нациљао изненађујућу „лоw-цост“ варијанту – Андреаса Гранквиста. Искусни Швеђанин се летос вратио у домовину из Краснодара у чијем дресу је блистао претходних година. Био је и најбољи играч Шведске на Мундијалу у Русији. Али има 33 године и направио је планове када да заврши каријери и и како да почне нову. Гранквист се летос вратио у матични Хелсинборг са којим је потписао на три и по године уз предуговор да после тога постане директор клуба и да најмање три године обавља ту функцију.

Међутим, Мурињо жели да му поквари планове и звао га је на Олд Трафорд.

„Постоји интересовање Јунајтеда, али обично се прича не реализује ако заврши у медијима. Не затварам врата трансфера, а почаставован сам што ме и доводе у везу са таквим клубом као што је Манчестер Јунајтед. Ако добијем конкретну понуду у јануару, разговараћу са Хелсинборгом и видећемо шта даље“, рекао је Гранквист.

Гранквист је изненађујућа, али нимало лоша опција за штоперску линију Ђавола у којој су Баји, Смолинг, Џонс, Линделеф и Рохохо. Нико од њих није лидер нити човек на на којег Муирњо може максимално да се слсони. Али би неки од њих могли да изгледају много боље и да профитирају у тандему са искусни Гранквистом. Пре свих, Баји и Линделеф.

И док је Гранквист највећи кандидат за долазтак, најближи одласку са Олд Трафорда је Андер Ерера. Борбени Баск није у првом плану код Муриња, нити делује да ће се нешто променити. У сенци је Фреда, Мектоминејаи Фелаинија и у досадашњем делу сезоне је одиграо само два меча у првенству. Он је наводно већ преломио да ће напустити клуб наредног лета када му истекне уговор. Атлетик Билбао је заинтересован да га врати, а уз минимално обештећење би прича могла да буде завршена и у јануару.

Још један незадовољан играч у Манчестер Јунајтеду је Маркус Рашфорд. Али не клубом, већ статусом код Муриња. Према писању острвских медија, млади нападач је био шокиран Мурињовим изјавама после меча да је „била грешка то је почео са Рашфордом јер он не може да издржи притисак“. Тензија између њих двојице постоји већ неколико недеља откако је Португалац упозорио младог нападача да промени понашање и спусти се на земљу јер и није толико битан за Јунајтед као што мисли. Против Њукасла је промашио два зицера на 0:2 и Мурињо га је заменио Санчезом чији улазак је донео преокрет и победу. У том мечу су на неки начин закопане ратне секрие између Муриња са једне и Погбе, Санчеза и неких играча са друге стране. Али Рашфорд остаје проблем...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар