Interovi i Milanovi dragulji su nedodirljivi...!

Murinjovo rešenje je „deda“ Grankvist! Španac prelomio da odlazi. . .  Rašford nezadovoljan tretmanom kod trenera.

Fudbal 10.10.2018 | 11:00
Interovi i Milanovi dragulji su nedodirljivi...!
Preokret i pobeda nad Njukaslom su donekle ohladili usijanu atmosferu na Old Trafordu i popustili snagu omče oko vrata Žozea Murinja, ali daleko od od toga da je kriza prošla i da u Mančester Junajtedu vlada harmonija.

Murinjo je uspeo da vrati poverenje nekih igrača u svalčionici, ali i dalje je svestan da je „šupalj“ na nekim pozicijama i da su mu potrebna pojačanja. Pre svega u odbrani. Na štoperskim pozicijama. Prve Murinjove želje su u bili mladi dragulji milanskih klubova – Milan Škrinijar i Alesio Romanjoli. Međutim, Slovak je preskup, a Milanov kapiten i ne dolazi u obzir posle nedavnog produžetka ugovora.

S obzirom da klub ne želi da se otvori za neko veliko ime, Murinjo je naciljao iznenađujuću „low-cost“ varijantu – Andreasa Grankvista. Iskusni Šveđanin se letos vratio u domovinu iz Krasnodara u čijem dresu je blistao prethodnih godina. Bio je i najbolji igrač Švedske na Mundijalu u Rusiji. Ali ima 33 godine i napravio je planove kada da završi karijeri i i kako da počne novu. Grankvist se letos vratio u matični Helsinborg sa kojim je potpisao na tri i po godine uz predugovor da posle toga postane direktor kluba i da najmanje tri godine obavlja tu funkciju.

Međutim, Murinjo želi da mu pokvari planove i zvao ga je na Old Traford.

„Postoji interesovanje Junajteda, ali obično se priča ne realizuje ako završi u medijima. Ne zatvaram vrata transfera, a počastavovan sam što me i dovode u vezu sa takvim klubom kao što je Mančester Junajted. Ako dobijem konkretnu ponudu u januaru, razgovaraću sa Helsinborgom i videćemo šta dalje“, rekao je Grankvist.

Grankvist je iznenađujuća, ali nimalo loša opcija za štopersku liniju Đavola u kojoj su Baji, Smoling, Džons, Lindelef i Rohoho. Niko od njih nije lider niti čovek na na kojeg Muirnjo može maksimalno da se slsoni. Ali bi neki od njih mogli da izgledaju mnogo bolje i da profitiraju u tandemu sa iskusni Grankvistom. Pre svih, Baji i Lindelef.

I dok je Grankvist najveći kandidat za dolaztak, najbliži odlasku sa Old Traforda je Ander Erera. Borbeni Bask nije u prvom planu kod Murinja, niti deluje da će se nešto promeniti. U senci je Freda, Mektominejai Felainija i u dosadašnjem delu sezone je odigrao samo dva meča u prvenstvu. On je navodno već prelomio da će napustiti klub narednog leta kada mu istekne ugovor. Atletik Bilbao je zainteresovan da ga vrati, a uz minimalno obeštećenje bi priča mogla da bude završena i u januaru.

Još jedan nezadovoljan igrač u Mančester Junajtedu je Markus Rašford. Ali ne klubom, već statusom kod Murinja. Prema pisanju ostrvskih medija, mladi napadač je bio šokiran Murinjovim izjavama posle meča da je „bila greška to je počeo sa Rašfordom jer on ne može da izdrži pritisak“. Tenzija između njih dvojice postoji već nekoliko nedelja otkako je Portugalac upozorio mladog napadača da promeni ponašanje i spusti se na zemlju jer i nije toliko bitan za Junajted kao što misli. Protiv Njukasla je promašio dva zicera na 0:2 i Murinjo ga je zamenio Sančezom čiji ulazak je doneo preokret i pobedu. U tom meču su na neki način zakopane ratne sekrie između Murinja sa jedne i Pogbe, Sančeza i nekih igrača sa druge strane. Ali Rašford ostaje problem...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar