Протести поводом убиства новинарке

Широм Бугарске су одржани протести поводом убиства 30-годишње новинарке Викторије Маринове у подунавском граду Русе.

Свијет 09.10.2018 | 07:18
Протести поводом убиства новинарке
Протести су одржани у многим великим градовима у Бугарској, укључујући и пријестолницу Софију.

Неколико стотина особа, окупљених на тргу поред Палате правде у Софији, паљењем свијећа су одали почаст убијеној новинарки која је истраживала питања корупције у својој земљи.

Окупљени су носили транспаренте са натписима: "Ако нема слободе, нема ни мира", "Не желим запалити свијећу, желим крај насиљу над женама" и "Мито убија".

Предсједница Скупштине Бугарске Цвета Карајанчева осудила је убиство бугарске новинарке, која је током викенда убијена на сјеверу ове земље. Карајанчева је истакла да ће истрага убрзо разријешити цијели случај.

Бугарска новинарка локалног телевизијског канала ТВН Викторија Маринова је убијена у мјесту Русе на сјеверу земље, објавило је у недјељу државно тужилаштво те земље. Маринова се бавила истраживачким новинарством.

Смрт бугарске новинарке треће је убиство новинара у ЕУ у посљедњих годину дана.

Малтешка новинарка Дафне Каруана Галиција убијена је у октобру 2017., а у фебруару ове године убијен је словачки новинар Јан Куцијак.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

линда

09.10.2018 08:04

Бјезимо народе сви у Бањалуку! На" Давидов трг"

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Р

09.10.2018 09:35

Показали су Давор и његова група колико смо нездовољни. Та идеа да се помогне омладини да буду застицени сви од улице од зла које нас вреба са свих страна.Није битно ко је на влати ми смо битни сви који цине добро за народ.

ОДГОВОРИТЕ