Вунене чарапе баке Рајке

ако нас је рана јесен почастила лијепим временом И пријатним температурама, свјесни смо да ћемо врло брзо мантиле И јакне замијенити бундама И капутима. Иако нам то у овом тренутку дјелује далеко, о хладноћи треба мислити на вријеме. Кажу да од хладноће најбоље чува вунена чарапа. На бијељинској зеленој пијаци више од двије деценије чарапе на лицу мјеста плете И продаје бака Рајка Томић.

Занимљивости 08.10.2018 | 14:59
Вунене чарапе баке Рајке
Прошло је љето, дошла је јесен, а са јесени полако се приближава и најхладније годишње доба - зима. Треба носити топлију одјећу - џемпере, пуловере, рукавице, а многи од нас у својим домовим на ноге обувају вунене чарапе и папе.Производе од вуне можемо пронаћи и на бијељинској пијаци, а једна од оних која их плете и продаје је осамдесетдвогодишња Рајка Томић, која каже да се од дјетињства, више од 50 година, бави се плетењем чарапа.

За чарапе је, Рајка каже обично, потребно око 200 до 250 грама вуне.Плетење чарапа је научила као дјевојчица И да врло брзо може да исплете пар.

Рајка се раније  прије доласка у Бијељину из Сарајева бавила другим послом И радила у државној фирми, последњих година ипак за живот зарађује плетњом.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неда

09.10.2018 12:32

Руке ти се позлатиле бако,јос дуго година да плетес.

ОДГОВОРИТЕ