Јесење цвијеће привлачи купце

Бијељинска зелена пијаца може се похвалити добром понудом током читаве године. Ипак на прољеће И јесен дио пијаце са цвијећем посебно је жив, а боје просто маме да купите нешто. Продавци кажу да је право вријеме за љубичице И хризантеме.

Занимљивости 08.10.2018 | 14:55
Јесење цвијеће привлачи купце
Поред разнобојног воћа и поврћа, којих на тезгама ових дана има у изобиљу, шаренилу пијаце доприноси и цвијеће у свим могућим бојама. Иако је јесен, према ријечима продаваца, за неке од врста ово је право вријеме за сађење, а уз адекватну његу, то цвијеће дворишта може украшавати чак до Нове године.Како кажу продавци, цвијеће се у ово доба године добро продаје, најприје због тога што наилази период слава, , а многи га купују и за уређење гробних мјеста. Слободанка Остојић из Патковаче код Бијељине већ 18 година продаје цвијеће на бијељинској зеленој пијаци. Прољеће И јесен су периоди када како каже има највише посла.

И купци најчешће сврате у овај дио пијаце како би купили цвијеће. Цијене су како кажу прихватљиве, а избор богат.

Били љубитељ цвијећа или не, свакако је лијепо ових првих јесењих дана прошетати бијељинском зеленом пијацом и купити нешто од цвијећа, што ће сваком од нас уљепшати хладан период који нам предстоји.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар