Jesenje cvijeće privlači kupce

Bijeljinska zelena pijaca može se pohvaliti dobrom ponudom tokom čitave godine. Ipak na proljeće I jesen dio pijace sa cvijećem posebno je živ, a boje prosto mame da kupite nešto. Prodavci kažu da je pravo vrijeme za ljubičice I hrizanteme.

Zanimljivosti 08.10.2018 | 14:55
Jesenje cvijeće privlači kupce
Pored raznobojnog voća i povrća, kojih na tezgama ovih dana ima u izobilju, šarenilu pijace doprinosi i cvijeće u svim mogućim bojama. Iako je jesen, prema riječima prodavaca, za neke od vrsta ovo je pravo vrijeme za sađenje, a uz adekvatnu njegu, to cvijeće dvorišta može ukrašavati čak do Nove godine.Kako kažu prodavci, cvijeće se u ovo doba godine dobro prodaje, najprije zbog toga što nailazi period slava, , a mnogi ga kupuju i za uređenje grobnih mjesta. Slobodanka Ostojić iz Patkovače kod Bijeljine već 18 godina prodaje cvijeće na bijeljinskoj zelenoj pijaci. Proljeće I jesen su periodi kada kako kaže ima najviše posla.

I kupci najčešće svrate u ovaj dio pijace kako bi kupili cvijeće. Cijene su kako kažu prihvatljive, a izbor bogat.

Bili ljubitelj cvijeća ili ne, svakako je lijepo ovih prvih jesenjih dana prošetati bijeljinskom zelenom pijacom i kupiti nešto od cvijeća, što će svakom od nas uljepšati hladan period koji nam predstoji.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar