Арсенал ће бити још бољи, јер...

У јануару стиже и давно циљана „десетка“.  Лаказет и Обамејан су ударне игле, Тореира је мотор, а ускоро долази и „мозак“.

Фудбал 08.10.2018 | 21:00
Арсенал ће бити још бољи, јер...
Арсенал је јуче свезао девету узастопну победу у свим такмичењима. Декласирали су градског ривала Фулам и тренутно су екипа у најбољој форми у Премијер лиги. Да не беше она два стартна пораза од Ситија и Челсија, утисак би био још бољи.

Чини се да је Унај Емери на правом путу да растера духове прошлости Арсена Венгера. Екипа код Шпанца игра другачије, тим је прекомпонован и што је најважније – побеђује. Емери је у Енглеској дочекан са скепсом после отказа у Паризу, али на почетку мандата у Лондону бележи резултате изнад очекивања.

„Када смо поражени у прва два меча, били смо мирни. И сада када побеђујемо, желим да останемо мирни. Морамо наставити да напредујемо. Знам да ћемо бити још бољи“, каже Емери.

Обамејан и Лаказет сарађују фантастично у нападу и ударна су игла Тобџија, али чини се да је играч који је променио све  - Лукас Тореира. Уругвајски везиста је за кратко време постао миљеник навијача и показују се као пун погодак.

„Иако је јако млад и прву пут игра такмичење на овом нивоу, јако добро му иде. Оно што ме импресионира код њега је скромност и понизност. Жели да учи, да слуша, да напредује. Свеједно је да ли игра у средини, десно или лево. Његове партије су увек добре“, каже Емери.

Арсенал је у Тореири добио мотор на средини терена, а план је да у јануару добије и „десетку“ коју је одавно нациљао. Реч је о парагвајском офанзивном везисти Мигелу Алмирону из МЛС лигаша Аталнте. Он је и пре две године био жеља Арсена Венгера, али је тада на позив Тате Мартина отишао у Атланту где је показао да је далеко изнад конкуренције и да у МЛС лиги губи време.

Арсенал се припрема за одлазак Арона Рамзија и Алмирон би већ у јануару требало да дође на то место. Тако нешто је потврдио и Аталантин функционер Дарен Илс.

„Алмиронова будућност је већ одлучена и он ће у јануару прећи у Енглеску“.

Спекулише се да ће Арсенал за куповину Алмирона платити око 15.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар