Arsenal će biti još bolji, jer...

U januaru stiže i davno ciljana „desetka“.  Lakazet i Obamejan su udarne igle, Toreira je motor, a uskoro dolazi i „mozak“.

Fudbal 08.10.2018 | 21:00
Arsenal će biti još bolji, jer...
Arsenal je juče svezao devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Deklasirali su gradskog rivala Fulam i trenutno su ekipa u najboljoj formi u Premijer ligi. Da ne beše ona dva startna poraza od Sitija i Čelsija, utisak bi bio još bolji.

Čini se da je Unaj Emeri na pravom putu da rastera duhove prošlosti Arsena Vengera. Ekipa kod Španca igra drugačije, tim je prekomponovan i što je najvažnije – pobeđuje. Emeri je u Engleskoj dočekan sa skepsom posle otkaza u Parizu, ali na početku mandata u Londonu beleži rezultate iznad očekivanja.

„Kada smo poraženi u prva dva meča, bili smo mirni. I sada kada pobeđujemo, želim da ostanemo mirni. Moramo nastaviti da napredujemo. Znam da ćemo biti još bolji“, kaže Emeri.

Obamejan i Lakazet sarađuju fantastično u napadu i udarna su igla Tobdžija, ali čini se da je igrač koji je promenio sve  - Lukas Toreira. Urugvajski vezista je za kratko vreme postao miljenik navijača i pokazuju se kao pun pogodak.

„Iako je jako mlad i prvu put igra takmičenje na ovom nivou, jako dobro mu ide. Ono što me impresionira kod njega je skromnost i poniznost. Želi da uči, da sluša, da napreduje. Svejedno je da li igra u sredini, desno ili levo. Njegove partije su uvek dobre“, kaže Emeri.

Arsenal je u Toreiri dobio motor na sredini terena, a plan je da u januaru dobije i „desetku“ koju je odavno naciljao. Reč je o paragvajskom ofanzivnom vezisti Migelu Almironu iz MLS ligaša Atalnte. On je i pre dve godine bio želja Arsena Vengera, ali je tada na poziv Tate Martina otišao u Atlantu gde je pokazao da je daleko iznad konkurencije i da u MLS ligi gubi vreme.

Arsenal se priprema za odlazak Arona Ramzija i Almiron bi već u januaru trebalo da dođe na to mesto. Tako nešto je potvrdio i Atalantin funkcioner Daren Ils.

„Almironova budućnost je već odlučena i on će u januaru preći u Englesku“.

Spekuliše se da će Arsenal za kupovinu Almirona platiti oko 15.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar