Тухел: Мбапе је могао да постигне и пет, шест, седам!

Тренер Пари Сен Жермена Томас Тухел имао је после Лиона само речи хвале за једног од најталентованијих фудбалера на свету Килијана Мбапеа.

Фудбал 08.10.2018 | 10:00
Тухел: Мбапе је могао да постигне и пет, шест, седам!
Француз је у другом полувремену утакмице против Лиона сам дао четири гола за своју екипу, а ПСЖ је био доминантан са 5:0.

Тухел напомиње да је Мбапе тактички био важан јер је обраћао пажњу и на одбрану, што ударна нападачка тројка ПСЖ обично не ради у великој мери.

Ситуација на терену је то захтевала јер је у 32. минуту искључен дефанзивац Парижана Преснел Кимпембе. 

"Мбапе је веома важан за нас, у одбрани се жртвовао. Као награда стигла су четири гола, иако је могао да постигне пет, шест или чак седам. Задовољан сам, није губио самопоуздање, био је фантастичан. Заједно са Нејмаром опасан по гол све време",рекао је после утакмице Тухел. 

Први гол за ПСЖ је дао Бразилац Нејмар, а "Свеци" су на две претходне утакмице дали укупно 11 голова и примили један. 

Нејмар је у Лиги шампиона бриљирао против Звезде са три гола, па Тухел одговорио на питање да ли са њим и Мбапеом има најбољу нападачку комбинацију на свету. 

"Једну од најбољих. Не заборављајте Каванија, Ди Марију и друге играче. Знам да вам треба јак наслов, али цео тим је допринео, свачији утицај је важан. Имамо неке од најбољих играча на свету", закључио је Тухел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар