Tuhel: Mbape je mogao da postigne i pet, šest, sedam!

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel imao je posle Liona samo reči hvale za jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu Kilijana Mbapea.

Fudbal 08.10.2018 | 10:00
Tuhel: Mbape je mogao da postigne i pet, šest, sedam!
Francuz je u drugom poluvremenu utakmice protiv Liona sam dao četiri gola za svoju ekipu, a PSŽ je bio dominantan sa 5:0.

Tuhel napominje da je Mbape taktički bio važan jer je obraćao pažnju i na odbranu, što udarna napadačka trojka PSŽ obično ne radi u velikoj meri.

Situacija na terenu je to zahtevala jer je u 32. minutu isključen defanzivac Parižana Presnel Kimpembe. 

"Mbape je veoma važan za nas, u odbrani se žrtvovao. Kao nagrada stigla su četiri gola, iako je mogao da postigne pet, šest ili čak sedam. Zadovoljan sam, nije gubio samopouzdanje, bio je fantastičan. Zajedno sa Nejmarom opasan po gol sve vreme",rekao je posle utakmice Tuhel. 

Prvi gol za PSŽ je dao Brazilac Nejmar, a "Sveci" su na dve prethodne utakmice dali ukupno 11 golova i primili jedan. 

Nejmar je u Ligi šampiona briljirao protiv Zvezde sa tri gola, pa Tuhel odgovorio na pitanje da li sa njim i Mbapeom ima najbolju napadačku kombinaciju na svetu. 

"Jednu od najboljih. Ne zaboravljajte Kavanija, Di Mariju i druge igrače. Znam da vam treba jak naslov, ali ceo tim je doprineo, svačiji uticaj je važan. Imamo neke od najboljih igrača na svetu", zaključio je Tuhel.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar