Дочекао понуду која се не одбија: Тери завршио каријеру!

Легендарни капитен Челсија од летос је као слободан играч чекао понуду коју неће моћи да одбије и изгледа да је она стигла, али и да је због тога морао званично да објави да је завршио са професионалним бављењем фудбалом.

Фудбал 08.10.2018 | 22:00
Дочекао понуду која се не одбија: Тери завршио каријеру!
Један од највећих фудбалера који су наступали у Премијер лиги од њеног оснивања, легендарни капитен Челсија и репрезентативац Енглеске, Џон Тери (37), изненадио је острвску јавност постом на Инстаграму у ком је констатово крај профи каријере…

...и, вероватно, прелазак у тренере, а касније вероватно и менаџере.

"После 23 нестварне године одлучио сам да је право време за мене да се повучем и завршим каријеру фудбалера", написао је Тери, уз велико "хвала".

Човек, који је уз Франка Лампарда био (и остао) симбол најславније ере у историји Челсија, напустио је прошлог лета друголигаша Астон Вилу после сезоне проведене на "Вила парку" и чекао евентуалну понуду због које је оклевао да озваничи крај, али се ове недеље увече одлучио на тај потез и то, вероватно, не случајно.

Наиме, власници Астон Виле, амбициозни бизнисмени Насеф Савирис и Вес Еденс, решени су у намери да врате "Џеј-Тија" у Бирмингем и доделе му улогу асистента будућег менаџера, ма ко то био, а листа кандидата после растанка са Стивом Брусом - бар у медијима - није нимало кратка.

После отказа менаџеру, који је са "вилијанима" забележио једну победу у десет мечева од старта сезоне и увелико наговестио да ће се повратак у Премијер лигу још чекати на "Парку", извршни директор Кристијан Парслоу предао је Савирису и Еденсу списак на ком се као фаворити издвајају Брендан Роџерс и Тијери Анри, са нешто већим шансама од Руија Фарије и Дина Смита.

Након што Терију пошаљу "понуду коју неће моћи да одбије", а коју је можда већ прихватио, Савирис и Еденс наводно ће покушати да "украду" Роџерса, али како је извесно да Селтик на то неће пристати, већа је вероватноћа да ће екипу у наставку сезоне водити невероватни тандем – Анри/Тери.

Видети их на истој страни након што су годинама играли један против другог у "лондонским дербијима" било би занимљиво искуство, нарочито када на ред буду долазили мечеви са Лампардом, менаџером Дерби Каунтија.

Анри је летос умало напустио стручни штаб репрезентације Белгије, у који га је увео селектор Роберто Мартинез, али су преговори легенде Арсенала са власницима Бордоа пропали у последњи час. Наводно, разлог је била његова плата.

С друге стране, Тери је чекајући понуду која се не одбија, иако она није стигла од неког клуба из САД или Кине, могао на миру код куће "гланца" трофеје освојене током 19 година проведених на "Стамфорд бриџу" на који је донео највредније трофеје у енглеском и европском фудбалу.

1 - Лига шампиона
1 - Лига Европе
5 - Премијер лига
5 - ФА куп
3 - Лига куп
2 - Комјунити шилд

*напомена: више пута уврштаван је у идеалне тимове Лиге шампиона и Премијер лиге, а Удружење професионалних фудбалера прогласило га је за играча године у Енглеској за сезону 2004/05.

За репрезентацију Енглеске, са којом није имао ни приближно успеха као у клупском фудбалу, човек чију су каријеру обележавали и мучни скандали забележио је 78 наступа и постигао шест голова.

Скандали и последице

Навијачи Челсијевих ривала никада нису заборавили увреде које је на расној основи у једном од дербија упутио штоперу Вест Хема, Антону Фердинанду, рођеном брату тадашњег дефанзивца Манчестер јунајтеда, Рија Фердинанда. Можда баш зато одбрана "албиона" у којој су често стајали један поред другог, Тери и старији Фединанд, никада није деловала компактно попут оних које су формирали у својим клубовима. Тери је на удару остврске јавности био и када се сазнало за његову аферу са супругом Вејна Бриџа, фудбалера којем је био капитен у Челсију и са којим је наступао за репрезентацију Енглеске. После свега, Бриџ је напустио клуб и одбијао да пружи руку бившем пријатељу сваки пут када би се потом сусретали у различитим дресовима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар