Dočekao ponudu koja se ne odbija: Teri završio karijeru!

Legendarni kapiten Čelsija od letos je kao slobodan igrač čekao ponudu koju neće moći da odbije i izgleda da je ona stigla, ali i da je zbog toga morao zvanično da objavi da je završio sa profesionalnim bavljenjem fudbalom.

Fudbal 08.10.2018 | 22:00
Dočekao ponudu koja se ne odbija: Teri završio karijeru!
Jedan od najvećih fudbalera koji su nastupali u Premijer ligi od njenog osnivanja, legendarni kapiten Čelsija i reprezentativac Engleske, Džon Teri (37), iznenadio je ostrvsku javnost postom na Instagramu u kom je konstatovo kraj profi karijere…

...i, verovatno, prelazak u trenere, a kasnije verovatno i menadžere.

"Posle 23 nestvarne godine odlučio sam da je pravo vreme za mene da se povučem i završim karijeru fudbalera", napisao je Teri, uz veliko "hvala".

Čovek, koji je uz Franka Lamparda bio (i ostao) simbol najslavnije ere u istoriji Čelsija, napustio je prošlog leta drugoligaša Aston Vilu posle sezone provedene na "Vila parku" i čekao eventualnu ponudu zbog koje je oklevao da ozvaniči kraj, ali se ove nedelje uveče odlučio na taj potez i to, verovatno, ne slučajno.

Naime, vlasnici Aston Vile, ambiciozni biznismeni Nasef Saviris i Ves Edens, rešeni su u nameri da vrate "Džej-Tija" u Birmingem i dodele mu ulogu asistenta budućeg menadžera, ma ko to bio, a lista kandidata posle rastanka sa Stivom Brusom - bar u medijima - nije nimalo kratka.

Posle otkaza menadžeru, koji je sa "vilijanima" zabeležio jednu pobedu u deset mečeva od starta sezone i uveliko nagovestio da će se povratak u Premijer ligu još čekati na "Parku", izvršni direktor Kristijan Parslou predao je Savirisu i Edensu spisak na kom se kao favoriti izdvajaju Brendan Rodžers i Tijeri Anri, sa nešto većim šansama od Ruija Farije i Dina Smita.

Nakon što Teriju pošalju "ponudu koju neće moći da odbije", a koju je možda već prihvatio, Saviris i Edens navodno će pokušati da "ukradu" Rodžersa, ali kako je izvesno da Seltik na to neće pristati, veća je verovatnoća da će ekipu u nastavku sezone voditi neverovatni tandem – Anri/Teri.

Videti ih na istoj strani nakon što su godinama igrali jedan protiv drugog u "londonskim derbijima" bilo bi zanimljivo iskustvo, naročito kada na red budu dolazili mečevi sa Lampardom, menadžerom Derbi Kauntija.

Anri je letos umalo napustio stručni štab reprezentacije Belgije, u koji ga je uveo selektor Roberto Martinez, ali su pregovori legende Arsenala sa vlasnicima Bordoa propali u poslednji čas. Navodno, razlog je bila njegova plata.

S druge strane, Teri je čekajući ponudu koja se ne odbija, iako ona nije stigla od nekog kluba iz SAD ili Kine, mogao na miru kod kuće "glanca" trofeje osvojene tokom 19 godina provedenih na "Stamford bridžu" na koji je doneo najvrednije trofeje u engleskom i evropskom fudbalu.

1 - Liga šampiona
1 - Liga Evrope
5 - Premijer liga
5 - FA kup
3 - Liga kup
2 - Komjuniti šild

*napomena: više puta uvrštavan je u idealne timove Lige šampiona i Premijer lige, a Udruženje profesionalnih fudbalera proglasilo ga je za igrača godine u Engleskoj za sezonu 2004/05.

Za reprezentaciju Engleske, sa kojom nije imao ni približno uspeha kao u klupskom fudbalu, čovek čiju su karijeru obeležavali i mučni skandali zabeležio je 78 nastupa i postigao šest golova.

Skandali i posledice

Navijači Čelsijevih rivala nikada nisu zaboravili uvrede koje je na rasnoj osnovi u jednom od derbija uputio štoperu Vest Hema, Antonu Ferdinandu, rođenom bratu tadašnjeg defanzivca Mančester junajteda, Rija Ferdinanda. Možda baš zato odbrana "albiona" u kojoj su često stajali jedan pored drugog, Teri i stariji Fedinand, nikada nije delovala kompaktno poput onih koje su formirali u svojim klubovima. Teri je na udaru ostvrske javnosti bio i kada se saznalo za njegovu aferu sa suprugom Vejna Bridža, fudbalera kojem je bio kapiten u Čelsiju i sa kojim je nastupao za reprezentaciju Engleske. Posle svega, Bridž je napustio klub i odbijao da pruži ruku bivšem prijatelju svaki put kada bi se potom susretali u različitim dresovima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar