ТУР: Како их не стрефи срчка?!

Чудо од утакмице – други део! Два пенала, један промашен, преокрет за минут и спас у надокнади! Спектакуларан реми Коње и Бешикташа!

Фудбал 07.10.2018 | 23:35
ТУР: Како их не стрефи срчка?!
Чудо од утакмице #2! Како је почео дан у Турској, тако се и завршио. Спектаклом. Читали сте јутрос какав је ролеркостер виђен на сусрету Малатија – Сивас, а нешто слично, ако не и боље, приредили су гледаоцима у Коњи фудбалери домаћег тима и Бешикташа – 2:2 у последњем сусрету осмог кола Суперлиге.

Сусрету у коме је Коња имала играча више, два пенала и вођство до финиша утакмице, а морала да спасава бод у надокнади. На крају је правду задовољио Перуанац Пауло Хуртадо реакцијом на другој стативи после корнера, спречивши фаворита да зграби цео плен, јер га, релано, није заслужио.

Иако има Шенола Гунеше. Култни стручњак, који је Турцима донео бронзу са Мундијала 2002, још једном је показао какав је тренер, у ситуацији кад се чинило да је његов тим у ћорсокаку направио је две измене, а баш играчи с клупе креирали преокрет у разумаку од једног минута и изгубљени меч довели на праг победе (од 0:1 до 2:1). Гунеш је у 75. минуту повукао са терена Адема Љајића, указао шансу Огузану Озјакупу, а „десетка“ истанбулског великана асистирала Вагнеру Лаву за изједначење само четири минута касније. Чим се кренуло с центра, нови удар фаворита, Рајан Бабеље погодио после изванредне акције за земљака Џермејна Ленса (заменио после првог дела Рикарда Кварежму) и гости су од ничега стигли до предности.

Нису успели да је сачувају, мада је за већу неверицу како је Коња испустила шансу да слави. Није јој вредело ни резултатско, ни бројчано преимућство. Све је идеално деловало за домаћина после пола сата игре, кад је Домагој Вида скривио једанаестерац играњем руком, зарадио искључење (други жути картон), омогућио Мустафи Јатабареу да са 11 метара доведе домаћина до предности и деловало је да Црним орловима нема спаса.

Поготово што је почетком другог дела, у 51. минуту, Коња имала још један зицер. Нови пенал. Опет Јатабаре, само што он није познат као толико сигуран извођач. Пре вечерашњих шутева, од последњих пет промашио је два. Сад још један. Да не буде кобан за домаћина – у чијем дресу није било Марка Јевтовића - постарао се Хуртадо у надокнади, за ерупцију одушевљења на једном од најватренијих стадиона у Турској.

СУПЕР ЛИГ - 8. КОЛО

Петак
Касимпаша - Гецтепе 3:1 (1:0)
/Едуок 21, 47, Трезеге 84 - Озтекин 69/

Субота
Кајзери - Ризе 2:2 (0:1)
/Чери 63, Булут 74 - Садане 25, Али Чамдали 86/

Бурса - Анкарагучу 1:0 (1:0)
/Мераш 22/

Ерзурум - Алања 1:0 (0:0)
/Алтањали 55/

Анталија - Галатасарај 0:1 (0:0)
/Донк 87/

Недеља
Малатија - Сивас 4:4 (1:2)
/Мина 11, Доналд 67, Бујук 77, Тозлу 80 - Демир 17, Робињо 22, 24, Арслан 75/

Фенербахче - Башакшехир 0:0

Ахисар - Трабзон 1:3 (0:2)
/Селезњов 77пен - Соса 35, Јилмаз 43, Новак 67/

Коња – Бешикташ 2:2  (1:0)
/Јатабаре 31 пен, Хуртадо 90+4 – Вагнер Лав 79, Ленс 80/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар