TUR: Kako ih ne strefi srčka?!

Čudo od utakmice – drugi deo! Dva penala, jedan promašen, preokret za minut i spas u nadoknadi! Spektakularan remi Konje i Bešiktaša!

Fudbal 07.10.2018 | 23:35
TUR: Kako ih ne strefi srčka?!
Čudo od utakmice #2! Kako je počeo dan u Turskoj, tako se i završio. Spektaklom. Čitali ste jutros kakav je rolerkoster viđen na susretu Malatija – Sivas, a nešto slično, ako ne i bolje, priredili su gledaocima u Konji fudbaleri domaćeg tima i Bešiktaša – 2:2 u poslednjem susretu osmog kola Superlige.

Susretu u kome je Konja imala igrača više, dva penala i vođstvo do finiša utakmice, a morala da spasava bod u nadoknadi. Na kraju je pravdu zadovoljio Peruanac Paulo Hurtado reakcijom na drugoj stativi posle kornera, sprečivši favorita da zgrabi ceo plen, jer ga, relano, nije zaslužio.

Iako ima Šenola Guneše. Kultni stručnjak, koji je Turcima doneo bronzu sa Mundijala 2002, još jednom je pokazao kakav je trener, u situaciji kad se činilo da je njegov tim u ćorsokaku napravio je dve izmene, a baš igrači s klupe kreirali preokret u razumaku od jednog minuta i izgubljeni meč doveli na prag pobede (od 0:1 do 2:1). Guneš je u 75. minutu povukao sa terena Adema Ljajića, ukazao šansu Oguzanu Ozjakupu, a „desetka“ istanbulskog velikana asistirala Vagneru Lavu za izjednačenje samo četiri minuta kasnije. Čim se krenulo s centra, novi udar favorita, Rajan Babelje pogodio posle izvanredne akcije za zemljaka Džermejna Lensa (zamenio posle prvog dela Rikarda Kvarežmu) i gosti su od ničega stigli do prednosti.

Nisu uspeli da je sačuvaju, mada je za veću nevericu kako je Konja ispustila šansu da slavi. Nije joj vredelo ni rezultatsko, ni brojčano preimućstvo. Sve je idealno delovalo za domaćina posle pola sata igre, kad je Domagoj Vida skrivio jedanaesterac igranjem rukom, zaradio isključenje (drugi žuti karton), omogućio Mustafi Jatabareu da sa 11 metara dovede domaćina do prednosti i delovalo je da Crnim orlovima nema spasa.

Pogotovo što je početkom drugog dela, u 51. minutu, Konja imala još jedan zicer. Novi penal. Opet Jatabare, samo što on nije poznat kao toliko siguran izvođač. Pre večerašnjih šuteva, od poslednjih pet promašio je dva. Sad još jedan. Da ne bude koban za domaćina – u čijem dresu nije bilo Marka Jevtovića - postarao se Hurtado u nadoknadi, za erupciju oduševljenja na jednom od najvatrenijih stadiona u Turskoj.

SUPER LIG - 8. KOLO

Petak
Kasimpaša - Gectepe 3:1 (1:0)
/Eduok 21, 47, Trezege 84 - Oztekin 69/

Subota
Kajzeri - Rize 2:2 (0:1)
/Čeri 63, Bulut 74 - Sadane 25, Ali Čamdali 86/

Bursa - Ankaraguču 1:0 (1:0)
/Meraš 22/

Erzurum - Alanja 1:0 (0:0)
/Altanjali 55/

Antalija - Galatasaraj 0:1 (0:0)
/Donk 87/

Nedelja
Malatija - Sivas 4:4 (1:2)
/Mina 11, Donald 67, Bujuk 77, Tozlu 80 - Demir 17, Robinjo 22, 24, Arslan 75/

Fenerbahče - Bašakšehir 0:0

Ahisar - Trabzon 1:3 (0:2)
/Seleznjov 77pen - Sosa 35, Jilmaz 43, Novak 67/

Konja – Bešiktaš 2:2  (1:0)
/Jatabare 31 pen, Hurtado 90+4 – Vagner Lav 79, Lens 80/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar