ШПА: Барса опет без побједе, сада и без врха!

Реми Барсе на "Местаљи", Севиља првопласирана екипа ЛаЛиге! Фудбалери Барселоне одиграли су 1:1 са Валенсијом у осмом колу ЛаЛиге.  Месијев украс на коло после којег је јасно – имамо озбиљну трку у Шпанији! Само реми за Барселону на Местаљи – 1:1.

Фудбал 07.10.2018 | 23:28
ШПА: Барса опет без побједе, сада и без врха!
После ремија Валенсије и Барселоне на "Местаљи", као и суботњег пораза Реала, лидер шпанског првенства је Севиља.

Изабраници Ернеста Валвердеа нису успели да искористе кикс Реал Мадрида против Алавеса, па сада имају само бод више од најљућег ривала.

Због нерешеног резултата каталонског клуба на прво место шпанког шампионата избила је Севиља, која је пред домаћом публиком савладала Селту са 2:1.

Када је реч о мечу Валенсије и Барселоне, тим са Местаље повео је у другом минуту преко Езекиела Гараја. 

Није се дуго чекало на одговор шампиона Шпаније јер је Лионел Меси у 23. поравнао резултат. Асистирао му је Луис Суарес. С тим резултатом отишло се на паузу. 

Барса је била бољи противник, нападала је у другом периоду игре, али није успела да постигне погодак. У наредном колу чекају првопласирану Севиљу, односно Валенсија Леганес. 

У мечевима који су раније завршени већ је споменуто да је Севиља савладала Селту, а голове за андалузијски састав постигли су Пабло Сарабија (39) и Висан Бен Једер (61). Буфал је у 85. смањио, али то је било све од голова. 

Такође, тријумф је остварио и Еспањол, који је са 3:1 био бољи од Виљареала.

Екипа Барселоне и четврто коло Примере заредом није успела да победи!

Валенсија је повела пред својим навијачима већ у 2. минуту, преко Езекијела Гараја, који се после корнера и неспретног потеза Ђерара Пикеа нашао на правом месту, па му је остало само да са метар-два спроведе лопту у мрежу.

Изједначење и коначних 1:1 донео је у 23. минуту Лионел Меси, који је са 18 метара погодио доњи леви угао.

Како је утакмица одмицала, тимови су играли све опрезније, као да им је пред одлазак на двонедељну паузу било најважније да не изгубе.

Такав приступ за последицу је имао чак шести реми "слепих мишева" у досадашњих осам кола, односно трећи "икс" Барселоне у последње четири првенствене утакмице (2:2 против Ђироне и 1:1 против Атлетик Билбаа, уз пораз од Леганеса 2:1).

Каталонци су тако после максималних 12 бодова на старту сезоне "убрали" још само три бода и прокоцкали сав стечени капитал. Пошто ни најљући ривал Реал Мадрид у истом периоду није блистао, прилику је искористила Севиља и засела на чело табеле!

Реал је поражен у Виторији, Атлетико се намучио са Бетисом, Севиља избила на врх разоружавањем Селте, Еспањол и Алавес су изненађујуће при врху, а да би ове сезоне Примера могла да буде вероватно најинтересантније такмичење у Европи потврдило се на Местаљи, у ремију Валенсије и Барселоне – 1:1.

Не толико ватреном како се очекивало, јер је тренер домаћина Марселињо успео да отера главне звезде Каталонаца од казненог простора и(ли) контролише средину терена, али чак и кад тако добро поставио меч, нема гаранција да се може одбранити од једног од најбољих фудбалера свих времена, пошто је Лионел Меси минијатуром средином порвог дела поништио предност коју је домаћину из првог озбиљног напада донео Езекијел Гарај, реакцијом у петерцу после корнера.

На тај начин, Каталонци су низ првенствених утакмица без славља продужили на четири, препустили су лидерску позицију Севиљи и открили себи и другима да их чека вршки тежак задатак у намери да одбране титулу.

Није Барса могла да понови ефикасну и убедљиву игру као са Вемблија, кад је Меси радио шта је хтео против Тотенхема. Дефинитивно доста тога не иде према замислима Ернеста Валвердеа, о чему сведочи спорији ритам од очекиваног, четврти узастопни меч Луиса Суареза у Примери без датог гола, неодлучност Кутиња у ситуацији кад је могао и морао боље да реагује, чиме би вероватно донео победу гостима...

Овако, Каталонци су пали на другу позицију, препустили лидерско место Севиљи, а баш у следећем колу, после репрезентативне паузе, Андалужани стижу на Ноу Камп. Биће до дерби досадашњег тока сезоне у Шпанији и први од неколико захтевни испита за актуелног првака, који после тога чека Интер у Лиги шампиона, па му на ноге долази Реал Мадрид у Ел Класику.

А Валенсија? Опет је одиграла нерешено. Четврти пут у последњих пет утакмица. И уместо да буде при врху, налази се у доњем дому табеле, па ће морати што пре да почне да побеђује.

РЕЗУЛТАТИ 8. КОЛА:

Ваљадолид - Уеска 1:0 (1:0)
/Алказар 27/

Атлетико Мадрид - Бетис 1:0 (0:0)
/Кореа 74/

Еспањол - Виљареал 3:1 (1:1)
/Перез 7, Дардер 79, Пјати 90+2 - Екамби 45/

Севиља - Селта 2:1 (1:0)
/Саравија 39, Бен Једер 61 - Буфал 85/

Валенсија - Барселона 1:1 (1:1)
/Гарај 2 - Меси 23/

одиграно у суботу:

Ђирона - Еибар 2:3 (2:2)
/Стуани 40, 42 - Чарлс пен 12, Арибиља 45+4, Енрих 72/

Хетафе - Леванте 0:1 (0:0)
/Барди 60/

Алавес - Реал Мадрид 1:0 (0:0)
/Гарсија 90+5/

Леганес - Рајо Ваљекано 1:0 (1:0)
/Кариљо 14/

одиграно у петак:

Атлетик Билбао - Сосиједад 1:3 (1:1)
/Муниаин 32 - Ојарзабал пен 30, 74, Сањали 47/

ТАБЕЛА: Севиља 16, Барселона 15, Атлетико М. 15, Реал 14, Еспањол 14, Алавес 14, Ваљадолид 12, Бетис 12, Сосиједад 11, Селта 10, Леванте 10, Еибар 10, Валенсија 9, Хетафе 9, Ђирона 9, Виљареал 8, Атлетик Б. (-1) 7, Леганес 7, Рајо Ваљекано (-1) 5, Уеска 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар