ŠPA: Barsa opet bez pobjede, sada i bez vrha!

Remi Barse na "Mestalji", Sevilja prvoplasirana ekipa LaLige! Fudbaleri Barselone odigrali su 1:1 sa Valensijom u osmom kolu LaLige.  Mesijev ukras na kolo posle kojeg je jasno – imamo ozbiljnu trku u Španiji! Samo remi za Barselonu na Mestalji – 1:1.

Fudbal 07.10.2018 | 23:28
ŠPA: Barsa opet bez pobjede, sada i bez vrha!
Posle remija Valensije i Barselone na "Mestalji", kao i subotnjeg poraza Reala, lider španskog prvenstva je Sevilja.

Izabranici Ernesta Valverdea nisu uspeli da iskoriste kiks Real Madrida protiv Alavesa, pa sada imaju samo bod više od najljućeg rivala.

Zbog nerešenog rezultata katalonskog kluba na prvo mesto špankog šampionata izbila je Sevilja, koja je pred domaćom publikom savladala Seltu sa 2:1.

Kada je reč o meču Valensije i Barselone, tim sa Mestalje poveo je u drugom minutu preko Ezekiela Garaja. 

Nije se dugo čekalo na odgovor šampiona Španije jer je Lionel Mesi u 23. poravnao rezultat. Asistirao mu je Luis Suares. S tim rezultatom otišlo se na pauzu. 

Barsa je bila bolji protivnik, napadala je u drugom periodu igre, ali nije uspela da postigne pogodak. U narednom kolu čekaju prvoplasiranu Sevilju, odnosno Valensija Leganes. 

U mečevima koji su ranije završeni već je spomenuto da je Sevilja savladala Seltu, a golove za andaluzijski sastav postigli su Pablo Sarabija (39) i Visan Ben Jeder (61). Bufal je u 85. smanjio, ali to je bilo sve od golova. 

Takođe, trijumf je ostvario i Espanjol, koji je sa 3:1 bio bolji od Viljareala.

Ekipa Barselone i četvrto kolo Primere zaredom nije uspela da pobedi!

Valensija je povela pred svojim navijačima već u 2. minutu, preko Ezekijela Garaja, koji se posle kornera i nespretnog poteza Đerara Pikea našao na pravom mestu, pa mu je ostalo samo da sa metar-dva sprovede loptu u mrežu.

Izjednačenje i konačnih 1:1 doneo je u 23. minutu Lionel Mesi, koji je sa 18 metara pogodio donji levi ugao.

Kako je utakmica odmicala, timovi su igrali sve opreznije, kao da im je pred odlazak na dvonedeljnu pauzu bilo najvažnije da ne izgube.

Takav pristup za posledicu je imao čak šesti remi "slepih miševa" u dosadašnjih osam kola, odnosno treći "iks" Barselone u poslednje četiri prvenstvene utakmice (2:2 protiv Đirone i 1:1 protiv Atletik Bilbaa, uz poraz od Leganesa 2:1).

Katalonci su tako posle maksimalnih 12 bodova na startu sezone "ubrali" još samo tri boda i prokockali sav stečeni kapital. Pošto ni najljući rival Real Madrid u istom periodu nije blistao, priliku je iskoristila Sevilja i zasela na čelo tabele!

Real je poražen u Vitoriji, Atletiko se namučio sa Betisom, Sevilja izbila na vrh razoružavanjem Selte, Espanjol i Alaves su iznenađujuće pri vrhu, a da bi ove sezone Primera mogla da bude verovatno najinteresantnije takmičenje u Evropi potvrdilo se na Mestalji, u remiju Valensije i Barselone – 1:1.

Ne toliko vatrenom kako se očekivalo, jer je trener domaćina Marselinjo uspeo da otera glavne zvezde Katalonaca od kaznenog prostora i(li) kontroliše sredinu terena, ali čak i kad tako dobro postavio meč, nema garancija da se može odbraniti od jednog od najboljih fudbalera svih vremena, pošto je Lionel Mesi minijaturom sredinom porvog dela poništio prednost koju je domaćinu iz prvog ozbiljnog napada doneo Ezekijel Garaj, reakcijom u petercu posle kornera.

Na taj način, Katalonci su niz prvenstvenih utakmica bez slavlja produžili na četiri, prepustili su lidersku poziciju Sevilji i otkrili sebi i drugima da ih čeka vrški težak zadatak u nameri da odbrane titulu.

Nije Barsa mogla da ponovi efikasnu i ubedljivu igru kao sa Vemblija, kad je Mesi radio šta je hteo protiv Totenhema. Definitivno dosta toga ne ide prema zamislima Ernesta Valverdea, o čemu svedoči sporiji ritam od očekivanog, četvrti uzastopni meč Luisa Suareza u Primeri bez datog gola, neodlučnost Kutinja u situaciji kad je mogao i morao bolje da reaguje, čime bi verovatno doneo pobedu gostima...

Ovako, Katalonci su pali na drugu poziciju, prepustili lidersko mesto Sevilji, a baš u sledećem kolu, posle reprezentativne pauze, Andalužani stižu na Nou Kamp. Biće do derbi dosadašnjeg toka sezone u Španiji i prvi od nekoliko zahtevni ispita za aktuelnog prvaka, koji posle toga čeka Inter u Ligi šampiona, pa mu na noge dolazi Real Madrid u El Klasiku.

A Valensija? Opet je odigrala nerešeno. Četvrti put u poslednjih pet utakmica. I umesto da bude pri vrhu, nalazi se u donjem domu tabele, pa će morati što pre da počne da pobeđuje.

REZULTATI 8. KOLA:

Valjadolid - Ueska 1:0 (1:0)
/Alkazar 27/

Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0)
/Korea 74/

Espanjol - Viljareal 3:1 (1:1)
/Perez 7, Darder 79, Pjati 90+2 - Ekambi 45/

Sevilja - Selta 2:1 (1:0)
/Saravija 39, Ben Jeder 61 - Bufal 85/

Valensija - Barselona 1:1 (1:1)
/Garaj 2 - Mesi 23/

odigrano u subotu:

Đirona - Eibar 2:3 (2:2)
/Stuani 40, 42 - Čarls pen 12, Aribilja 45+4, Enrih 72/

Hetafe - Levante 0:1 (0:0)
/Bardi 60/

Alaves - Real Madrid 1:0 (0:0)
/Garsija 90+5/

Leganes - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)
/Kariljo 14/

odigrano u petak:

Atletik Bilbao - Sosijedad 1:3 (1:1)
/Muniain 32 - Ojarzabal pen 30, 74, Sanjali 47/

TABELA: Sevilja 16, Barselona 15, Atletiko M. 15, Real 14, Espanjol 14, Alaves 14, Valjadolid 12, Betis 12, Sosijedad 11, Selta 10, Levante 10, Eibar 10, Valensija 9, Hetafe 9, Đirona 9, Viljareal 8, Atletik B. (-1) 7, Leganes 7, Rajo Valjekano (-1) 5, Ueska 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar