ПОР: Харисова освета! Банфика ''тукла'' Порто!

Ово вам је за титулу у 90. минуту! Бенфики први дерби у сезони, пресудила сјајна акција у 62. минуту – 1:0.

Фудбал 07.10.2018 | 23:07
ПОР: Харисова освета! Банфика ''тукла'' Порто!
Освета! Гори Луж – Бенфика је вратила Порту мило за драго из завршнице минуле сезоне. Јесте да овај дерби нема значај као претходни, јесте да су Змајеви априлском победом и голом Ектора Ерере у Лисабону практично осигурали титулу, међутим, минималац у седмом колу португалске Примеира има дејство еликсира за навијаче Орлова – 1:0.

Вишеструко. Не само што је тим Руија Виторије залечио ране из ремија у прошлом колу са Чавесом (2:2), нити што је окончао серију гостију од три меча без примлејног гола, него је и на најбољи начин искористио синоћњи кикс Браге са Рио Авеом (1:1) и поравнао се на досадашњим лидером на челу табеле.

Навијаче Бенфике у транс је бацио Харис Сеферовић. Није швајцарски репрезентативац био распуцан од почетка сезоне, дао је један једини гол у првенству, а онда је у 62. минуту искористио сјајну акцију свог тима и дивну асистенцију понајбољег играча меча, Пиција, ударцем из прве претворио у предност коју састав Сержа Консеисаа није могао да „дохвати“.

Тај налет домаћина, после тачно сат времена чекања – претходно је дору прилику имао и Бразилац Габријел Пирес, новајлија из Леганеса, који се одлично показао у дербију – испоставио се кључним, јер нити је Порто до краја имао снаге да узврати, нити му је то Бенфика дозволила. Напротив, добила је крила, напади су јој били озбиљнији, конкретнији, држала је лопту, али је морала да стрпи, јер је у завршних десетак минута играла са фудбалером мање, пошто је још један новајлија, Аргентинац Лема, искључен због два жута картона.

Порто је у првом делу имао шансу преко Тикиња Соареша, у наставку био најближи голу кад је покушао Данило, увео је Консеисао Хесуса Корону и Андреа Переиру, да би најближи изједначењу био после минијатуре Јасина Браимија.

Алжирац је у 86. минуту сам себи направио простор за ударац, гађао даљи угао и промашио једну од најбољи шанси на утакмици, па ће Змајеви морати да сачекају далеко важнији дерби, 3. марта на стадиону Драгао, не би ли урадили оно што је вечерас Бенфика, у чијем дресу је Љубомир Фејса стандардно добро играо 90 минута, Андрија Живковић није био ни у конкуренцији, док је Миле Свилар преседео меч на клупи.

ПОРТУГАЛ 1 - 7. КОЛО

Петак
Тондела - Насионал 1:1 (0:0)
/Давид Бруно 62 - Калинди 65

Санта Клара - Шавес 1:0 (0:0)
/Фернандо 73/

Феиренсе - Белененсеш 0:0

Субота
Сетубал - Мореиренсе 3:0 (1:0)
/Переира 35, 71пен, 85/

Маритимо - Гимараис 1:3 (0:1)
/Кореа 90+2 - Гуедеш 11, 68, Андре 79пен/

Брага - Рио Аве 1:1 (1:1)
/Орта 27 - Желсон 34/

Недеља

Боависта - Авеш 1:0 (0:0)
/Бруно Гомеш 71 аг/

Бенфика -Порто 1:0 (0:0)
/Сеферовић 62/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар