POR: Harisova osveta! Banfika ''tukla'' Porto!

Ovo vam je za titulu u 90. minutu! Benfiki prvi derbi u sezoni, presudila sjajna akcija u 62. minutu – 1:0.

Fudbal 07.10.2018 | 23:07
POR: Harisova osveta! Banfika ''tukla'' Porto!
Osveta! Gori Luž – Benfika je vratila Portu milo za drago iz završnice minule sezone. Jeste da ovaj derbi nema značaj kao prethodni, jeste da su Zmajevi aprilskom pobedom i golom Ektora Erere u Lisabonu praktično osigurali titulu, međutim, minimalac u sedmom kolu portugalske Primeira ima dejstvo eliksira za navijače Orlova – 1:0.

Višestruko. Ne samo što je tim Ruija Vitorije zalečio rane iz remija u prošlom kolu sa Čavesom (2:2), niti što je okončao seriju gostiju od tri meča bez primlejnog gola, nego je i na najbolji način iskoristio sinoćnji kiks Brage sa Rio Aveom (1:1) i poravnao se na dosadašnjim liderom na čelu tabele.

Navijače Benfike u trans je bacio Haris Seferović. Nije švajcarski reprezentativac bio raspucan od početka sezone, dao je jedan jedini gol u prvenstvu, a onda je u 62. minutu iskoristio sjajnu akciju svog tima i divnu asistenciju ponajboljeg igrača meča, Picija, udarcem iz prve pretvorio u prednost koju sastav Serža Konseisaa nije mogao da „dohvati“.

Taj nalet domaćina, posle tačno sat vremena čekanja – prethodno je doru priliku imao i Brazilac Gabrijel Pires, novajlija iz Leganesa, koji se odlično pokazao u derbiju – ispostavio se ključnim, jer niti je Porto do kraja imao snage da uzvrati, niti mu je to Benfika dozvolila. Naprotiv, dobila je krila, napadi su joj bili ozbiljniji, konkretniji, držala je loptu, ali je morala da strpi, jer je u završnih desetak minuta igrala sa fudbalerom manje, pošto je još jedan novajlija, Argentinac Lema, isključen zbog dva žuta kartona.

Porto je u prvom delu imao šansu preko Tikinja Soareša, u nastavku bio najbliži golu kad je pokušao Danilo, uveo je Konseisao Hesusa Koronu i Andrea Pereiru, da bi najbliži izjednačenju bio posle minijature Jasina Braimija.

Alžirac je u 86. minutu sam sebi napravio prostor za udarac, gađao dalji ugao i promašio jednu od najbolji šansi na utakmici, pa će Zmajevi morati da sačekaju daleko važniji derbi, 3. marta na stadionu Dragao, ne bi li uradili ono što je večeras Benfika, u čijem dresu je Ljubomir Fejsa standardno dobro igrao 90 minuta, Andrija Živković nije bio ni u konkurenciji, dok je Mile Svilar presedeo meč na klupi.

PORTUGAL 1 - 7. KOLO

Petak
Tondela - Nasional 1:1 (0:0)
/David Bruno 62 - Kalindi 65

Santa Klara - Šaves 1:0 (0:0)
/Fernando 73/

Feirense - Belenenseš 0:0

Subota
Setubal - Moreirense 3:0 (1:0)
/Pereira 35, 71pen, 85/

Maritimo - Gimarais 1:3 (0:1)
/Korea 90+2 - Guedeš 11, 68, Andre 79pen/

Braga - Rio Ave 1:1 (1:1)
/Orta 27 - Želson 34/

Nedelja

Boavista - Aveš 1:0 (0:0)
/Bruno Gomeš 71 ag/

Benfika -Porto 1:0 (0:0)
/Seferović 62/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar