ИТА: "Поштедео" је само Звезду и Јуве!

Комбиновани Наполитанци сигурни против Сасуола.  Фудбалери Наполија су на свом терену победили Сасуоло са 2:0 у осмом колу италијанске Серије А.  Омалени Инсиње налази се у импресивној голгетерској серији, коју је наставио иако је меч почео са клупе.  Ђуричић без бода у Напуљу.  Млади Алжирац Адам Оунас и његов "резервиста" Лоренцо Инсиње донијели побједу Наполија над Сасуолом (2:0) за учвршћивање на другој позицији на табели Серије А.  Анћелоти се коцкао, Ђуричић га није казнио, а мајстор Инсиње је опет решио.  Наполи сломио Сасуоло евроголом омаленог офанзивца.

Фудбал 07.10.2018 | 23:00
ИТА: "Поштедео" је само Звезду и Јуве!
Наполитанци су против Сасуола потврдили улогу фаворита, уписали три нова бода и поред нешто лошије игре у другом делу меча.

Тренер Наполитанаца Карло Анчелоти на терен је извео комбинован састав, а у стартних 11 нису се нашли Инсиње, Хамшик, Милик и Каљехон.

Први гол за Наполи постигао је Адам Уна у трећем минуту, када је искористио велику грешку Локателија и постигао свој првенац у екипи из Напуља после скоро годину и по дана. 

Лоренцо Инсиње је потврдио класу голом у 72. минуту и поставио коначан резултат. 

Сасуоло је утакмицу завршио са десеторицом играча на терену, пошто је Рохерио у 88. минуту добио директан црвени картон. 

Наполи је други на табели Серије А са 18 бодова, док је Сасуоло осми са 13. 

Раније данас Парма је са 3:1 победила Ђеноу, којим је и Милан славио против Кјева, док су Сампдорија и Лацио са по 1:0 тријумфовали против Атланте, односно Фиорентине.

Минималац против Ливерпула у Лиги шампиона, а гол више против Сасуола у осмом колу италијанског првенства иако је могло и морало бити далеко више по шансама виђеним у суботу увече на стадиону "Сан Паоло" у Напуљу.

За разлику од прошлогодишњег шефа струке Мауриција Сарија, који се преселио у енглески Челси, нови тренер Карло Анћелоти стално мијења почетни састав Наполитанаца, кроз који је досад "продефиловао" чак 21 фудбалер.

Против Сасуола је у почетних 11 уврстио двадесетједногодишњег Алжирца Адама Оунаса, који му се одужио мајсторским поготком већ у трећем минуту. Погријешио је Миланов играч на позајмици у Сасуолу, Мануел Локатели, а Алжирац је пребацио лопту на лијеву ногу и ухватио волеј под пречку - 1:0.

До одласка на одмор се мрежа Андрее Консиљија више није затресла иако се голман Сасуола вјероватно осјећао као да је на "стрељани". Пуцало је и "сијевало" испред његовог гола, али Дрис Мертенс и Пјотр Зјелински нису успјели да га надмудре.

У наставку се "пробудио" и гостујући тим, па је српски интернационалац Филип Ђуричић имао неколико добрих акција и прилика за изједначење, али је колумбијски голман Давид Оспина правовремено интервенисао.

Анћелоти је у међувремену извео свог "џокера" из Алжира, а у игру вратио "стандардног" љубимца навијача Наполија Лоренца Инсињеа, који је у судијској надокнади срушио Ливерпул, с намјером да евентуално ријеши питање побједника...

А то је омаленом Наполитанцу пошло за ногом у 72. минуту и то на мајсторски начин. Примио је лопту на ивици казненог простора и погодио мјесто гдје се спајају пречка и статива - 2:0.

Разочаран због евидентног пораза, трећег у актуелној сезони, дефанзивац Сасуола Рожерио је у 89. минуту добио директан црвени картон због преоштрог старта.

Репрезентативац Србије Никола Максимовић нову побједу свог Наполија је посматрао са клупе за резервне играче.

Може и са клупе!

Омалени нападач Наполија, Лоренцо Инсиње, наставио је импресивну голгетерску форму и постигао шести гол на последњих седам мечева, у серији у којој су одолели само Црвена звезда и Јувентус.

Управо су гостовања у Београду и Торину утакмице на којима Наполи није забележио победе, док је на осталим мечевима погодак Инсињеа значио и тријумф екипе.

Ове недеље поподне на "Сан Паолу" тренер Карло Анћелоти увео је идола напуљске публике у 51. минуту уместо стрелца водећег гола на мечу, Адама Унаса, и добио захвалницу 20 минута касније за коначних: Наполи - Сасуоло 2:0 (1:0).

Инсиње, последњих седам утакмица:

️Наполи - Фиорентина ⚽
Црвена звезда - Наполи ❌
Торино - Наполи ⚽️
Наполи - Парма ⚽
Јувентус - Наполи ❌
Наполи - Ливерпул ⚽
Наполи - Сасуоло ⚽

Коцкао се Карло Анћелоти са вечерашњим саставом против Сасуола, могао је и да се превари, али га је на крају сачувао феноменални Лоренцо Инсиње – 2:0.

Стартег Наполитанаца је извео комбиновани састав и решио да одмори Инсињеа, Каљехона, Милика, Хамшика, Алана... Али је морао да их уводи како би преломио питање победника јер је Сасуоло опасно претио.

Шансу су од резервиста добили Малки, Уна, Рог, Дијавара и управо је Уна искористио указано поверење. Алжирски офназивац је довео Наполи у вођство у трећем минуту пошто је искористио катастрофалну грешку Локателија. После годину и кусур дана је постигао првенац у дресу Наполија! Код Сарија је за целу прошлу сезону уписао 89 минута у првенству, код Анћелотија је већ одиграо 115 минута у Серији А. Неочекивано појачање за Наполитанце...

Имао је Наполи гомилу шанси преко Мертенса, Малкија, Зјелинског и осталих да дуплира предност у првом полувремену, а умало да оде на паузу без вођства?! Филип Ђуричић је имао сјајну шансу у финишу полувремена, али га је Оспина зауставио.

Видео је Анћелоти да му је хитно потребан други гол и увео је Инсињеа, Алана и Каљехона у другом полувремена. Наставили су Наполитанци да промашују шансе, а онда умало да их опет казни ФилипЂуричић. Нападач Сасуола је поново има одличну шансу, али га је удесни Оспина опет зауставио у ситуацији „један на један“ и спасао Наполи. Потом је Колумбијац одбранио и шансу Берардија. Наполи је висио док се није указао Лоренцо Инсиње.

Омалени фантазиста игра као у трансу ове сезоне! У свом стилу је савио фантастичну килфу под пречку, до тада феноменалног Консиљија. Инсињеу је ово био седми гол на 10 мечева. Анћелоти га је препородио откако га је прекомандовао на позицију „десетке“.

И ту је био крај Сасуолових надања... Гости су промашили још две шансе, Оспина је блистао и мушки су положили оружје.

Извор: Б92/мондо.ба/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар