ITA: "Poštedeo" je samo Zvezdu i Juve!

Kombinovani Napolitanci sigurni protiv Sasuola.  Fudbaleri Napolija su na svom terenu pobedili Sasuolo sa 2:0 u osmom kolu italijanske Serije A.  Omaleni Insinje nalazi se u impresivnoj golgeterskoj seriji, koju je nastavio iako je meč počeo sa klupe.  Đuričić bez boda u Napulju.  Mladi Alžirac Adam Ounas i njegov "rezervista" Lorenco Insinje donijeli pobjedu Napolija nad Sasuolom (2:0) za učvršćivanje na drugoj poziciji na tabeli Serije A.  Anćeloti se kockao, Đuričić ga nije kaznio, a majstor Insinje je opet rešio.  Napoli slomio Sasuolo evrogolom omalenog ofanzivca.

Fudbal 07.10.2018 | 23:00
ITA: "Poštedeo" je samo Zvezdu i Juve!
Napolitanci su protiv Sasuola potvrdili ulogu favorita, upisali tri nova boda i pored nešto lošije igre u drugom delu meča.

Trener Napolitanaca Karlo Ančeloti na teren je izveo kombinovan sastav, a u startnih 11 nisu se našli Insinje, Hamšik, Milik i Kaljehon.

Prvi gol za Napoli postigao je Adam Una u trećem minutu, kada je iskoristio veliku grešku Lokatelija i postigao svoj prvenac u ekipi iz Napulja posle skoro godinu i po dana. 

Lorenco Insinje je potvrdio klasu golom u 72. minutu i postavio konačan rezultat. 

Sasuolo je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Roherio u 88. minutu dobio direktan crveni karton. 

Napoli je drugi na tabeli Serije A sa 18 bodova, dok je Sasuolo osmi sa 13. 

Ranije danas Parma je sa 3:1 pobedila Đenou, kojim je i Milan slavio protiv Kjeva, dok su Sampdorija i Lacio sa po 1:0 trijumfovali protiv Atlante, odnosno Fiorentine.

Minimalac protiv Liverpula u Ligi šampiona, a gol više protiv Sasuola u osmom kolu italijanskog prvenstva iako je moglo i moralo biti daleko više po šansama viđenim u subotu uveče na stadionu "San Paolo" u Napulju.

Za razliku od prošlogodišnjeg šefa struke Mauricija Sarija, koji se preselio u engleski Čelsi, novi trener Karlo Anćeloti stalno mijenja početni sastav Napolitanaca, kroz koji je dosad "prodefilovao" čak 21 fudbaler.

Protiv Sasuola je u početnih 11 uvrstio dvadesetjednogodišnjeg Alžirca Adama Ounasa, koji mu se odužio majstorskim pogotkom već u trećem minutu. Pogriješio je Milanov igrač na pozajmici u Sasuolu, Manuel Lokateli, a Alžirac je prebacio loptu na lijevu nogu i uhvatio volej pod prečku - 1:0.

Do odlaska na odmor se mreža Andree Konsiljija više nije zatresla iako se golman Sasuola vjerovatno osjećao kao da je na "streljani". Pucalo je i "sijevalo" ispred njegovog gola, ali Dris Mertens i Pjotr Zjelinski nisu uspjeli da ga nadmudre.

U nastavku se "probudio" i gostujući tim, pa je srpski internacionalac Filip Đuričić imao nekoliko dobrih akcija i prilika za izjednačenje, ali je kolumbijski golman David Ospina pravovremeno intervenisao.

Anćeloti je u međuvremenu izveo svog "džokera" iz Alžira, a u igru vratio "standardnog" ljubimca navijača Napolija Lorenca Insinjea, koji je u sudijskoj nadoknadi srušio Liverpul, s namjerom da eventualno riješi pitanje pobjednika...

A to je omalenom Napolitancu pošlo za nogom u 72. minutu i to na majstorski način. Primio je loptu na ivici kaznenog prostora i pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa - 2:0.

Razočaran zbog evidentnog poraza, trećeg u aktuelnoj sezoni, defanzivac Sasuola Rožerio je u 89. minutu dobio direktan crveni karton zbog preoštrog starta.

Reprezentativac Srbije Nikola Maksimović novu pobjedu svog Napolija je posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

Može i sa klupe!

Omaleni napadač Napolija, Lorenco Insinje, nastavio je impresivnu golgetersku formu i postigao šesti gol na poslednjih sedam mečeva, u seriji u kojoj su odoleli samo Crvena zvezda i Juventus.

Upravo su gostovanja u Beogradu i Torinu utakmice na kojima Napoli nije zabeležio pobede, dok je na ostalim mečevima pogodak Insinjea značio i trijumf ekipe.

Ove nedelje popodne na "San Paolu" trener Karlo Anćeloti uveo je idola napuljske publike u 51. minutu umesto strelca vodećeg gola na meču, Adama Unasa, i dobio zahvalnicu 20 minuta kasnije za konačnih: Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0).

Insinje, poslednjih sedam utakmica:

️Napoli - Fiorentina ⚽
Crvena zvezda - Napoli ❌
Torino - Napoli ⚽️
Napoli - Parma ⚽
Juventus - Napoli ❌
Napoli - Liverpul ⚽
Napoli - Sasuolo ⚽

Kockao se Karlo Anćeloti sa večerašnjim sastavom protiv Sasuola, mogao je i da se prevari, ali ga je na kraju sačuvao fenomenalni Lorenco Insinje – 2:0.

Starteg Napolitanaca je izveo kombinovani sastav i rešio da odmori Insinjea, Kaljehona, Milika, Hamšika, Alana... Ali je morao da ih uvodi kako bi prelomio pitanje pobednika jer je Sasuolo opasno pretio.

Šansu su od rezervista dobili Malki, Una, Rog, Dijavara i upravo je Una iskoristio ukazano poverenje. Alžirski ofnazivac je doveo Napoli u vođstvo u trećem minutu pošto je iskoristio katastrofalnu grešku Lokatelija. Posle godinu i kusur dana je postigao prvenac u dresu Napolija! Kod Sarija je za celu prošlu sezonu upisao 89 minuta u prvenstvu, kod Anćelotija je već odigrao 115 minuta u Seriji A. Neočekivano pojačanje za Napolitance...

Imao je Napoli gomilu šansi preko Mertensa, Malkija, Zjelinskog i ostalih da duplira prednost u prvom poluvremenu, a umalo da ode na pauzu bez vođstva?! Filip Đuričić je imao sjajnu šansu u finišu poluvremena, ali ga je Ospina zaustavio.

Video je Anćeloti da mu je hitno potreban drugi gol i uveo je Insinjea, Alana i Kaljehona u drugom poluvremena. Nastavili su Napolitanci da promašuju šanse, a onda umalo da ih opet kazni FilipĐuričić. Napadač Sasuola je ponovo ima odličnu šansu, ali ga je udesni Ospina opet zaustavio u situaciji „jedan na jedan“ i spasao Napoli. Potom je Kolumbijac odbranio i šansu Berardija. Napoli je visio dok se nije ukazao Lorenco Insinje.

Omaleni fantazista igra kao u transu ove sezone! U svom stilu je savio fantastičnu kilfu pod prečku, do tada fenomenalnog Konsiljija. Insinjeu je ovo bio sedmi gol na 10 mečeva. Anćeloti ga je preporodio otkako ga je prekomandovao na poziciju „desetke“.

I tu je bio kraj Sasuolovih nadanja... Gosti su promašili još dve šanse, Ospina je blistao i muški su položili oružje.

Izvor: B92/mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar