БЛ: Лајпциг са шест "комада" овјерио 2. мјесто!

Фудбалери Лајпцига били су убедљиви на свом терену против Нирнберга и славили резултатом 6:0 у седмом колу Бундеслиге.  "Блицкриг", па рекорд Лајпцига! Фудбалери Лајпцига постигли два гола у првих седам минута против Нирнберга, а до краја меча још четири за највећу побједу у Бундеслиги у историји клуба.  Лајпциг дао шест, Вернер промашио хет-трик: Штета што следи пауза, Лајпциг је на врхунцу.  Фантастична екипа Ралфа Рангника демолирала Нирнберг - 6:0.

Фудбал 07.10.2018 | 22:50
БЛ: Лајпциг са шест "комада" овјерио 2. мјесто!
Лајпциг је голеадом прегазио гостујући Нирнберг и изборио се за другу позицију немачког првенства.

Већ након првих 45 минута резултат је био 4:0, а стрелци су сви били различити – Крампл, Поулсен, Сабицер и Вернер.

Лајпциг је у другом делу меча играо без икаквог оптерећења, знали су да имају све у својим рукама, али су и даље виђене неке занимљивости. 

Сабицер је у 55. минуту повисио на 5:0, а коначан резултат поставио је Тимо Вернер четири минута касније. 

Међутим, да ствар буде гора по Нирнберг, Леаболд је искључен у 62. минуту директним црвеним картоном, а досуђен је пенал за домаћина. Вернер је ставио лопту на белу тачку, али није био прецизан, те је резултат остао непромењен. 

Лајпцигу је ово била трећа победа у Бундеслиги у низу и са још четири екипе дели друго место табеле, док је Нирнберг забележио укупно трећи пораз.

Шест голова у посљедњој утакмици седмог кола Бундеслиге и свих шест у мрежи Нирнберга.

Лајпциг је на својој Ред Бул Арени са 6:0 "демолирао" Нирнберг и уписао највећу побједу откако се такмичи у Бундеслиги.

Само још једном, у мају ове године, Лајпциг је постигао шест голова у Бундеслиги, али тада је против Херте било 6:2.

Гости из Нирнберга вечерас нису имали шансе против расположене екипе Лајпцига, која је питање побједника  ријешио у првих седам минута.

Кевин Кампл већ у трећем минуту поготком је завршио течну акцију своје екипе, а четири минуте касније нови продор по лијевој страни искористио је Јусуф Поулсен за 2:0.

Лајпциг противнику није допуштао ни секунд предаха, напади су се редали као на траци, а голман Нирнберга Фабијан Бредлов у првом полувремену још два пута је вадио лопту у мрежу, стријелци су били Сабицер и Тимо Вернер.

На другој страни голман Петер Гулачи имао је слободно вече, јер у 90 минута меча фудбалери Нирнберга нису упутили нити један шут у оквир гола!

Резултат 4:0 био је други најубједљивији тријумф Лајпцига у историји, ако ћемо узети у обзир поменутих 6:2, међутим у наставку су се домаћи потрудили да поставе нови рекорд.

Новим "блицкригом“ од 55. до 59. минута Лајпциг је стигао до 6:0 и највеће побједе у Бундеслиги.

Прилику за убједљивији рекорд пропустио је Вернер са „бијеле тачке“ након прекршаја Лајболда, који је том приликом зарадио и црвени картон.

Свима ће пријате репрезентативна пауза, али Лајпцигу неће никако. Екипа Ралфа Рангника везала је и четврту узастопну победу у свом такмичењима, а данас је одиграла и најбољу утакмицу у сезони, пошто је савладала немоћни Нирнберг са убедљивих 6:0 (4:0).

Славље домаћина је могло је да буде још убедљивије, с обзиром да је Томо Вернер у 64. минуту промашио једанаестерац и прилику да оствари први хет-трик у сезони. Иначе, звучи практично невероватно, али Вернеру је ово тек друга утакмица у сезони на којој је успео да постигне гол.

Нирнберг већ на самом старту утакмице није знао шта га је снашло. Кампл је погодио у трећем, а Поулсен у седмом минуту, док је до 32. захваљујући головима Сабицера и Вернера било чак 4:0.

Сабицер и Вернер су у истом стилу наставили и у наставку. Први је до другог гола на мечу стигао у 59. минуту, а други четири минута касније. Вернер у 64. минуту срушен у противничком шеснаестерцу, али му је ударац са беле тачке зауставио Фабијан Бредлоу.

Лајпциг се пробио на деобу другог места са Гладбахом, Вердером и Хертом, а након репрезентативне паузе чека га гостовање у Аугзбургу.

БУНДЕСЛИГА. 7. КОЛО

Фрајбург -Леверкузен 0:0

Хофенхајм - Ајнтрахт 1:2 (0:1)
/Нелсон 85 - Ребић 40, Јовић 46/

Лајпциг - Нирнберг 6:0 (4:0)
/Кампл 3, Поулсен 7, Сабицер 21, 55, Вернер 32, 59/

Одиграно у суботу:

Борусија Дортмунд - Аугзбург 4:3 (0:1)
/Пако Алкасер 62, 80, 90+6 Геце 84 - Финбогасон 22, Макс 72, Грегорич 87/

Диселдорф - Шалке 0:2 (0:0)
/Мекени 48, Бургшталер 53/

Хановер - Штутгарт 3:1 (2:0)
/Вуд 30, 45+1, Боу 90+1 - Гомез 50/

Мајнц - Херта 0:0

Бајерн - Борусија Менхенгладбах 0:3 (0:2)
/Плеа 10, Штинлд 16, Херман 89/

Одиграно у петак
Вердер - Волфсбург 2:0 (1:0)
/Класен 35, Егештајн 86/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 17, Лајпциг 14, Борусија Менхенгладбах 14, Вердер 14, Херта 14, Бајерн 13, Ајнтрахт 10, Мајнц 9, Вофлсбург 9, Аугзбург 8, Фрајбург  8, Нирнберг 8, Хофенхајм 7, Леверкузен 7, Шалке 6, Хановер 5, Диселдорф 5, Штутгарт 5.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар