BL: Lajpcig sa šest "komada" ovjerio 2. mjesto!

Fudbaleri Lajpciga bili su ubedljivi na svom terenu protiv Nirnberga i slavili rezultatom 6:0 u sedmom kolu Bundeslige.  "Blickrig", pa rekord Lajpciga! Fudbaleri Lajpciga postigli dva gola u prvih sedam minuta protiv Nirnberga, a do kraja meča još četiri za najveću pobjedu u Bundesligi u istoriji kluba.  Lajpcig dao šest, Verner promašio het-trik: Šteta što sledi pauza, Lajpcig je na vrhuncu.  Fantastična ekipa Ralfa Rangnika demolirala Nirnberg - 6:0.

Fudbal 07.10.2018 | 22:50
BL: Lajpcig sa šest "komada" ovjerio 2. mjesto!
Lajpcig je goleadom pregazio gostujući Nirnberg i izborio se za drugu poziciju nemačkog prvenstva.

Već nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 4:0, a strelci su svi bili različiti – Krampl, Poulsen, Sabicer i Verner.

Lajpcig je u drugom delu meča igrao bez ikakvog opterećenja, znali su da imaju sve u svojim rukama, ali su i dalje viđene neke zanimljivosti. 

Sabicer je u 55. minutu povisio na 5:0, a konačan rezultat postavio je Timo Verner četiri minuta kasnije. 

Međutim, da stvar bude gora po Nirnberg, Leabold je isključen u 62. minutu direktnim crvenim kartonom, a dosuđen je penal za domaćina. Verner je stavio loptu na belu tačku, ali nije bio precizan, te je rezultat ostao nepromenjen. 

Lajpcigu je ovo bila treća pobeda u Bundesligi u nizu i sa još četiri ekipe deli drugo mesto tabele, dok je Nirnberg zabeležio ukupno treći poraz.

Šest golova u posljednjoj utakmici sedmog kola Bundeslige i svih šest u mreži Nirnberga.

Lajpcig je na svojoj Red Bul Areni sa 6:0 "demolirao" Nirnberg i upisao najveću pobjedu otkako se takmiči u Bundesligi.

Samo još jednom, u maju ove godine, Lajpcig je postigao šest golova u Bundesligi, ali tada je protiv Herte bilo 6:2.

Gosti iz Nirnberga večeras nisu imali šanse protiv raspoložene ekipe Lajpciga, koja je pitanje pobjednika  riješio u prvih sedam minuta.

Kevin Kampl već u trećem minutu pogotkom je završio tečnu akciju svoje ekipe, a četiri minute kasnije novi prodor po lijevoj strani iskoristio je Jusuf Poulsen za 2:0.

Lajpcig protivniku nije dopuštao ni sekund predaha, napadi su se redali kao na traci, a golman Nirnberga Fabijan Bredlov u prvom poluvremenu još dva puta je vadio loptu u mrežu, strijelci su bili Sabicer i Timo Verner.

Na drugoj strani golman Peter Gulači imao je slobodno veče, jer u 90 minuta meča fudbaleri Nirnberga nisu uputili niti jedan šut u okvir gola!

Rezultat 4:0 bio je drugi najubjedljiviji trijumf Lajpciga u istoriji, ako ćemo uzeti u obzir pomenutih 6:2, međutim u nastavku su se domaći potrudili da postave novi rekord.

Novim "blickrigom“ od 55. do 59. minuta Lajpcig je stigao do 6:0 i najveće pobjede u Bundesligi.

Priliku za ubjedljiviji rekord propustio je Verner sa „bijele tačke“ nakon prekršaja Lajbolda, koji je tom prilikom zaradio i crveni karton.

Svima će prijate reprezentativna pauza, ali Lajpcigu neće nikako. Ekipa Ralfa Rangnika vezala je i četvrtu uzastopnu pobedu u svom takmičenjima, a danas je odigrala i najbolju utakmicu u sezoni, pošto je savladala nemoćni Nirnberg sa ubedljivih 6:0 (4:0).

Slavlje domaćina je moglo je da bude još ubedljivije, s obzirom da je Tomo Verner u 64. minutu promašio jedanaesterac i priliku da ostvari prvi het-trik u sezoni. Inače, zvuči praktično neverovatno, ali Verneru je ovo tek druga utakmica u sezoni na kojoj je uspeo da postigne gol.

Nirnberg već na samom startu utakmice nije znao šta ga je snašlo. Kampl je pogodio u trećem, a Poulsen u sedmom minutu, dok je do 32. zahvaljujući golovima Sabicera i Vernera bilo čak 4:0.

Sabicer i Verner su u istom stilu nastavili i u nastavku. Prvi je do drugog gola na meču stigao u 59. minutu, a drugi četiri minuta kasnije. Verner u 64. minutu srušen u protivničkom šesnaestercu, ali mu je udarac sa bele tačke zaustavio Fabijan Bredlou.

Lajpcig se probio na deobu drugog mesta sa Gladbahom, Verderom i Hertom, a nakon reprezentativne pauze čeka ga gostovanje u Augzburgu.

BUNDESLIGA. 7. KOLO

Frajburg -Leverkuzen 0:0

Hofenhajm - Ajntraht 1:2 (0:1)
/Nelson 85 - Rebić 40, Jović 46/

Lajpcig - Nirnberg 6:0 (4:0)
/Kampl 3, Poulsen 7, Sabicer 21, 55, Verner 32, 59/

Odigrano u subotu:

Borusija Dortmund - Augzburg 4:3 (0:1)
/Pako Alkaser 62, 80, 90+6 Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 87/

Diseldorf - Šalke 0:2 (0:0)
/Mekeni 48, Burgštaler 53/

Hanover - Štutgart 3:1 (2:0)
/Vud 30, 45+1, Bou 90+1 - Gomez 50/

Majnc - Herta 0:0

Bajern - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:2)
/Plea 10, Štinld 16, Herman 89/

Odigrano u petak
Verder - Volfsburg 2:0 (1:0)
/Klasen 35, Egeštajn 86/

TABELA: Borusija Dortmund 17, Lajpcig 14, Borusija Menhengladbah 14, Verder 14, Herta 14, Bajern 13, Ajntraht 10, Majnc 9, Voflsburg 9, Augzburg 8, Frajburg  8, Nirnberg 8, Hofenhajm 7, Leverkuzen 7, Šalke 6, Hanover 5, Diseldorf 5, Štutgart 5.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar