Звезда преживела Земун, Марин у 91. минуту!

Звезда се мучила у Земуну, па победила голом Марина у надокнади! Фудбалери Црвене звезде победили су гостима Земун са 2:1 у мечу 11. кола Суперлиге Србије.  Марин сачувао Звезду у Земуну! Земун одиграо добар меч, али није успео да освоји ни бод против Црвене звезде која је у надокнадама првог и другог полувремена дошла до голова.  Тешко извојевана победа шампиона на гостовању у Горњој Вароши

Фудбал 07.10.2018 | 15:10
Звезда преживела Земун, Марин у 91. минуту!
Земун је повео поготком Николе Стојковића, Звезда је изједначила преко Дејана Јовељића, а победу јој је донео Марко Марин.

Оба гола црвено-белих постигнута су у судијској надокнади, с тим што је Јовељић погодио при крају првог дела игре, а Марин при крају другог. Звезда се мучила у Земуну, имала и пенал који је промашио Ебисилио, али и стативу Марина пре гола у надокнади.

Гости су у првих пет минута били врло опасни и чинило се као питање тренутка када ће нека од лопти које су ишле ка Павкову или Јовељићу завршити иза леђа Марка Милошевића на голу Земуна. 

Земунци су у тим тренуцима били несигурни па је Милошевић у трећем минуту погрешио, Јовељић је био близу и умало је узео лопту голману Земуна. Милошевић се некако извукао и Земун је до десетог минута успевао да се одбрани, а у десетом минуту да изненади госте. 

Добра контра, превише простора на десном крилу за Филипа Кукуличића, Црногорац је то искористио и убацио на петерац по земљи за Николу Стојковића. Милош Дегенек је закаснио да затвори играча Земуна и Стојковић је изблиза погодио за 1:0. 

Звезда је наставила да напада, без правих прилика све до 20. минута када је Миљан Вукадиновић неопрезно поткачио и оборио Душана Јованчића после чега је Лоренцо Ебисилио погодио стативу. 

Милан Родић се није добро враћао у одбрану, Кукуличић је имао много простора на десном боку и Земунци су то покушавали да матерјализују у контрама. С друге стране, Звезда је "давила" лопту без квалитетног завршног паса па није озбиљније претила све до саме завршнице.

Прво полувреме је продужено за два минута, Филип Стојковић је на 15 секунди до истека надокнаде центрирао, а Ненад Цветковић је очајно реаговао. Лопта се од Цветковића одбила на ногу Дејану Јовељићу који је брзо реаговао и погодио мрежу за 1:1. 

Звезда је у наставку почела агресивније. Измењени су Јовељић и Крстичић, ушли су Јовичић и Кафу. Јовичић и Јованчић су у првих пет минута упутили два солидна ударца, а Земун је претио у 60. преко Кукуличића који је могао да шутира и боље са 16 метара. 

Марко Марин се разиграо, почео да проналази рупе у одбрани ривала, али је најближи поготку био у 72. минуту када је са двадесетак метара шутирао и погодио стативу. 

Након тога је у игру ушао и Ричмонд Боаћи, али је Марин остао најбољи појединац на терену од кога су зависиле акције гостију. 

Било је тек неколико полушанси, Земун се добро бранио и чинило се да ће остати 1:1. Да не буде тако побринули су се у 91. минуту Боаћи и Марин када су казнили пад концентрације зелено-плавих. 

Боаћи је кроз средину спустио лопту Марину, овај је одлично примио и повукао кроз казнени простор, шутирао и погодио даљи угао гола Земуна за 2:1. 

Звезда сада има десет победа и прва је на табели Суперлиге са 31 бодом, док је Земун 13. са девет бодова.

Црвена звезда на двонедељну паузу иде са "плус седам" у односу на Партизан!

Тим Владана Милојевића није одиграо сјајан меч у Горњој Вароши, али се пробудио на време и захваљујући сјајном Марку Марину дошао је до поготка у надокнади времена, а самим тим иза себе оставио је и терет звани "тежак пораз у Паризу", због кога играчи и нису деловали потпуно фокусирано.

Због тога је било потребно мало индивидуалног квалитета који је Марин показао још једном, али и ону чувену флоскулу да "Немци играју до краја", па и када су из Босанске Градишке

ЗЕМУН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:0)

Домаћин је напао на старту меча, дошао до гола преко Николе Стојковића у 10. минуту, да би се Звезде тек постепено дизала на Градском стадиону.

Млади Дејан Јовељић, који је неочекивано стартовао на овом мечу и играо и по левом и десном крилу, најбоље се снашао у надокнади првог полувремена и донео изједначење Црвеној звезди која је до њега могла и раније да је Лоренцо Ебисилио био прецизнији са "беле тачке".

Душан Јованчић је пао после благог контакта у казненом простору након чега је Срђан Јовановић показао на "белу тачку", али је шут Холанђанин остао само на стативи.

Била је то једна од ретких шанси коју је Звезда створила у првом полувремену, па смо сем тога видели још тек ударац Милана Павкова који је изблокиран, да би Дејан Јовељић постигао свој други првенствени погодак на мечу, што му је уједно био и последњи контакт с лоптом на утакмици.

Заменио га је Кафу, у жељи да Звезда добије продорност, док је из игре изашао и уморни Ненад Крстичић уместо кога је ушао Јовичић - и више пута окушао шут с дистанце.

Домаћин се можда и прерано повукао, покушавао да из контри запрети Звезди, али Борјан је заустављао оно што је било до њега, иако је могао боље да реагује код водећег гола Стојковића.

Бивши омладинац Црвене звезде је искористио одличан продор Кукуличића по десној страни и скренуо лопту у мрежу иако је уз њега био Милош Дегенек, али као да је било помало и страха код играча Земуна када се противник "отворио" да одважније нападну и три бода.

Најбољи период меча Звезда је имала од 70. минута када су "камповали" пред голом Милошевића, преко Марина погодили и стативу, али Немац се "поправио" у надокнади времена.

Дугу лопту је спустио Боаћи, "продужио" је за некадашњег репрезентативца Немачке, а овај спретно матирао голмана Милошевића, иначе одличног на овој утакмици. Остало је још око три минута до краја утакмице, али Земун није имао снаге за више..

Црвена звезда је преболела бродолом у Паризу и некако савладала Земун са 2:1, наставила серију победа у Суперлиги, али далеко је то од оне препознатљиве игре и ритма на који су њени навијачи навикли. Мораће Владан Милојевић у наступајућој двонедељној репрезентативној паузи доста тога да објасни пуленима, посебно оним скупљима који су дошли касније, да није довољно само да се појаве на терену и да ће им се противник склонити.

Истина, Земун нема изразити квалитет што се видело и данас, али је у неколико наврата опасно запретио, чак и стигао до предности коју су црвено-бели на крају ипак престигли. Лоше је, посебно у првих 45 минута деловала одбрана шампиона, која делује и уморно после исцрпљујућих битака у Европи, па не чуди што је Милан Борјан олако матиран после само 12. минута игре. Данас један од најбољих у редовима Земуна Кукуличић прошао је по десној страни, убацио лопту у петерац, а тамо Никола Стојковић поред успаваног Дегенека довео домаћина у вођство.

Био је то шок у јеку иницијативе црвено-белих који су утакмицу започели са тандемом Јовељић - Павков у шпицу. Нападали су гости у већем делу првог дела, Земун се оријентисао на контре, а прилика за повратак у меч стигла је у 22. минуту након прекршаја Вукадиновића над Јованчићемкоји је арбитар Саша Јовановић оценио као довољан за најстрожу казну. Ипак, Лоренцо Ебесилио је погодио само стативу.

Звезда је наставила да доминира, а до изједначења је стигла у последњим тренуцима првог дела. После продора по десној страни и центаршута Стојковића лопта се од ноге штопера Земуна Цветковића одбила на ногу Јовељићу, а младом нападачу није било тешко да матира голмана Земуна Марка Милошевића и поравна резултат на 1:1 пред сам одлазак на одмор.

Продрмао је Владан Милојевић екипу на полувремену. Само што је лопта кренула са центра уместо Јовељића и данас неприметног Крстичића на терну су се нашли Кафу и Јовичић што је знатно подигло ниво игре Звезде. Ређале су се и у наставку шансе пред голом домаћина, Марко Марин је имао знатно запаженију ролу, али се домаћин бранио и дуго одолевао.

Пробао је најпре Павков из добре позиције у наставку, затим и Кафу, а најближи победоносном голу црвено-бели су били у 71. минуту када је немачки интернационалац Марин погодио стативу после ударца са неких 18 метара. Све је Звезда дала на офанзиву у завршних 20-ак минута, и Ричмонд Боаћи је ушао у игру у 74. минуту, али решења за одбрану Земуна још дуго није било.

Све до првог минута надокнаде када се упорност ипак исплатила црвено-белима. После серије напада на ивици казненог простора Боаћи је примио лопту, спустио је до Марка Марина, а овај после пријема рутински проследио у мрежу Земунаца за коначних 2:1. Можда и суров крај за Земунце који су се мушки борили, али нису могли да издрже ритам који су им наметнули црвено-бели и на моменте су били и наивни.

Што се тиче Звездине партије, само три бода је позитивна ствар из ове утакмице, све остало мора на даљу анализу.

ЗЕМУН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:1)
/Стојковић 10 - Јовељић 45+2, Марин 90+1/

Београд. 
Стадион у Горњој Вароши.
Судија: Срђан Јовановић.

Земун: Милошевић - Луковић, Цветковић, Трајковић, Живковић, Тошески (од 74. Ђаловић), Милутиновић, Стојковић, Вукадиновић, Мркаић, Кукуличић (од 78. Подунавац).

Клупа: Шћекић, Станимировић, Романовски, Аземовић, Бошњак, Подунавац, Ђаловић.

Црвена звезда: Борјан - Стојковић, Бабић, Дегенек, Родић - Крстичић (од 46. Јовичић), Јованчић - Марин, Ебисилио (од 73. Боаћи) - Јовељић (од 46. Кафу), Павков.

Клупа: Поповић, Јовичић, Стојиљковић, Симић, Кафу, Јевтовић, Боаћи.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар