Zvezda preživela Zemun, Marin u 91. minutu!

Zvezda se mučila u Zemunu, pa pobedila golom Marina u nadoknadi! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su gostima Zemun sa 2:1 u meču 11. kola Superlige Srbije.  Marin sačuvao Zvezdu u Zemunu! Zemun odigrao dobar meč, ali nije uspeo da osvoji ni bod protiv Crvene zvezde koja je u nadoknadama prvog i drugog poluvremena došla do golova.  Teško izvojevana pobeda šampiona na gostovanju u Gornjoj Varoši

Fudbal 07.10.2018 | 15:10
Zvezda preživela Zemun, Marin u 91. minutu!
Zemun je poveo pogotkom Nikole Stojkovića, Zvezda je izjednačila preko Dejana Joveljića, a pobedu joj je doneo Marko Marin.

Oba gola crveno-belih postignuta su u sudijskoj nadoknadi, s tim što je Joveljić pogodio pri kraju prvog dela igre, a Marin pri kraju drugog. Zvezda se mučila u Zemunu, imala i penal koji je promašio Ebisilio, ali i stativu Marina pre gola u nadoknadi.

Gosti su u prvih pet minuta bili vrlo opasni i činilo se kao pitanje trenutka kada će neka od lopti koje su išle ka Pavkovu ili Joveljiću završiti iza leđa Marka Miloševića na golu Zemuna. 

Zemunci su u tim trenucima bili nesigurni pa je Milošević u trećem minutu pogrešio, Joveljić je bio blizu i umalo je uzeo loptu golmanu Zemuna. Milošević se nekako izvukao i Zemun je do desetog minuta uspevao da se odbrani, a u desetom minutu da iznenadi goste. 

Dobra kontra, previše prostora na desnom krilu za Filipa Kukuličića, Crnogorac je to iskoristio i ubacio na peterac po zemlji za Nikolu Stojkovića. Miloš Degenek je zakasnio da zatvori igrača Zemuna i Stojković je izbliza pogodio za 1:0. 

Zvezda je nastavila da napada, bez pravih prilika sve do 20. minuta kada je Miljan Vukadinović neoprezno potkačio i oborio Dušana Jovančića posle čega je Lorenco Ebisilio pogodio stativu. 

Milan Rodić se nije dobro vraćao u odbranu, Kukuličić je imao mnogo prostora na desnom boku i Zemunci su to pokušavali da materjalizuju u kontrama. S druge strane, Zvezda je "davila" loptu bez kvalitetnog završnog pasa pa nije ozbiljnije pretila sve do same završnice.

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta, Filip Stojković je na 15 sekundi do isteka nadoknade centrirao, a Nenad Cvetković je očajno reagovao. Lopta se od Cvetkovića odbila na nogu Dejanu Joveljiću koji je brzo reagovao i pogodio mrežu za 1:1. 

Zvezda je u nastavku počela agresivnije. Izmenjeni su Joveljić i Krstičić, ušli su Jovičić i Kafu. Jovičić i Jovančić su u prvih pet minuta uputili dva solidna udarca, a Zemun je pretio u 60. preko Kukuličića koji je mogao da šutira i bolje sa 16 metara. 

Marko Marin se razigrao, počeo da pronalazi rupe u odbrani rivala, ali je najbliži pogotku bio u 72. minutu kada je sa dvadesetak metara šutirao i pogodio stativu. 

Nakon toga je u igru ušao i Ričmond Boaći, ali je Marin ostao najbolji pojedinac na terenu od koga su zavisile akcije gostiju. 

Bilo je tek nekoliko polušansi, Zemun se dobro branio i činilo se da će ostati 1:1. Da ne bude tako pobrinuli su se u 91. minutu Boaći i Marin kada su kaznili pad koncentracije zeleno-plavih. 

Boaći je kroz sredinu spustio loptu Marinu, ovaj je odlično primio i povukao kroz kazneni prostor, šutirao i pogodio dalji ugao gola Zemuna za 2:1. 

Zvezda sada ima deset pobeda i prva je na tabeli Superlige sa 31 bodom, dok je Zemun 13. sa devet bodova.

Crvena zvezda na dvonedeljnu pauzu ide sa "plus sedam" u odnosu na Partizan!

Tim Vladana Milojevića nije odigrao sjajan meč u Gornjoj Varoši, ali se probudio na vreme i zahvaljujući sjajnom Marku Marinu došao je do pogotka u nadoknadi vremena, a samim tim iza sebe ostavio je i teret zvani "težak poraz u Parizu", zbog koga igrači i nisu delovali potpuno fokusirano.

Zbog toga je bilo potrebno malo individualnog kvaliteta koji je Marin pokazao još jednom, ali i onu čuvenu floskulu da "Nemci igraju do kraja", pa i kada su iz Bosanske Gradiške

ZEMUN - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

Domaćin je napao na startu meča, došao do gola preko Nikole Stojkovića u 10. minutu, da bi se Zvezde tek postepeno dizala na Gradskom stadionu.

Mladi Dejan Joveljić, koji je neočekivano startovao na ovom meču i igrao i po levom i desnom krilu, najbolje se snašao u nadoknadi prvog poluvremena i doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi koja je do njega mogla i ranije da je Lorenco Ebisilio bio precizniji sa "bele tačke".

Dušan Jovančić je pao posle blagog kontakta u kaznenom prostoru nakon čega je Srđan Jovanović pokazao na "belu tačku", ali je šut Holanđanin ostao samo na stativi.

Bila je to jedna od retkih šansi koju je Zvezda stvorila u prvom poluvremenu, pa smo sem toga videli još tek udarac Milana Pavkova koji je izblokiran, da bi Dejan Joveljić postigao svoj drugi prvenstveni pogodak na meču, što mu je ujedno bio i poslednji kontakt s loptom na utakmici.

Zamenio ga je Kafu, u želji da Zvezda dobije prodornost, dok je iz igre izašao i umorni Nenad Krstičić umesto koga je ušao Jovičić - i više puta okušao šut s distance.

Domaćin se možda i prerano povukao, pokušavao da iz kontri zapreti Zvezdi, ali Borjan je zaustavljao ono što je bilo do njega, iako je mogao bolje da reaguje kod vodećeg gola Stojkovića.

Bivši omladinac Crvene zvezde je iskoristio odličan prodor Kukuličića po desnoj strani i skrenuo loptu u mrežu iako je uz njega bio Miloš Degenek, ali kao da je bilo pomalo i straha kod igrača Zemuna kada se protivnik "otvorio" da odvažnije napadnu i tri boda.

Najbolji period meča Zvezda je imala od 70. minuta kada su "kampovali" pred golom Miloševića, preko Marina pogodili i stativu, ali Nemac se "popravio" u nadoknadi vremena.

Dugu loptu je spustio Boaći, "produžio" je za nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, a ovaj spretno matirao golmana Miloševića, inače odličnog na ovoj utakmici. Ostalo je još oko tri minuta do kraja utakmice, ali Zemun nije imao snage za više..

Crvena zvezda je prebolela brodolom u Parizu i nekako savladala Zemun sa 2:1, nastavila seriju pobeda u Superligi, ali daleko je to od one prepoznatljive igre i ritma na koji su njeni navijači navikli. Moraće Vladan Milojević u nastupajućoj dvonedeljnoj reprezentativnoj pauzi dosta toga da objasni pulenima, posebno onim skupljima koji su došli kasnije, da nije dovoljno samo da se pojave na terenu i da će im se protivnik skloniti.

Istina, Zemun nema izraziti kvalitet što se videlo i danas, ali je u nekoliko navrata opasno zapretio, čak i stigao do prednosti koju su crveno-beli na kraju ipak prestigli. Loše je, posebno u prvih 45 minuta delovala odbrana šampiona, koja deluje i umorno posle iscrpljujućih bitaka u Evropi, pa ne čudi što je Milan Borjan olako matiran posle samo 12. minuta igre. Danas jedan od najboljih u redovima Zemuna Kukuličić prošao je po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a tamo Nikola Stojković pored uspavanog Degeneka doveo domaćina u vođstvo.

Bio je to šok u jeku inicijative crveno-belih koji su utakmicu započeli sa tandemom Joveljić - Pavkov u špicu. Napadali su gosti u većem delu prvog dela, Zemun se orijentisao na kontre, a prilika za povratak u meč stigla je u 22. minutu nakon prekršaja Vukadinovića nad Jovančićemkoji je arbitar Saša Jovanović ocenio kao dovoljan za najstrožu kaznu. Ipak, Lorenco Ebesilio je pogodio samo stativu.

Zvezda je nastavila da dominira, a do izjednačenja je stigla u poslednjim trenucima prvog dela. Posle prodora po desnoj strani i centaršuta Stojkovića lopta se od noge štopera Zemuna Cvetkovića odbila na nogu Joveljiću, a mladom napadaču nije bilo teško da matira golmana Zemuna Marka Miloševića i poravna rezultat na 1:1 pred sam odlazak na odmor.

Prodrmao je Vladan Milojević ekipu na poluvremenu. Samo što je lopta krenula sa centra umesto Joveljića i danas neprimetnog Krstičića na ternu su se našli Kafu i Jovičić što je znatno podiglo nivo igre Zvezde. Ređale su se i u nastavku šanse pred golom domaćina, Marko Marin je imao znatno zapaženiju rolu, ali se domaćin branio i dugo odolevao.

Probao je najpre Pavkov iz dobre pozicije u nastavku, zatim i Kafu, a najbliži pobedonosnom golu crveno-beli su bili u 71. minutu kada je nemački internacionalac Marin pogodio stativu posle udarca sa nekih 18 metara. Sve je Zvezda dala na ofanzivu u završnih 20-ak minuta, i Ričmond Boaći je ušao u igru u 74. minutu, ali rešenja za odbranu Zemuna još dugo nije bilo.

Sve do prvog minuta nadoknade kada se upornost ipak isplatila crveno-belima. Posle serije napada na ivici kaznenog prostora Boaći je primio loptu, spustio je do Marka Marina, a ovaj posle prijema rutinski prosledio u mrežu Zemunaca za konačnih 2:1. Možda i surov kraj za Zemunce koji su se muški borili, ali nisu mogli da izdrže ritam koji su im nametnuli crveno-beli i na momente su bili i naivni.

Što se tiče Zvezdine partije, samo tri boda je pozitivna stvar iz ove utakmice, sve ostalo mora na dalju analizu.

ZEMUN - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)
/Stojković 10 - Joveljić 45+2, Marin 90+1/

Beograd. 
Stadion u Gornjoj Varoši.
Sudija: Srđan Jovanović.

Zemun: Milošević - Luković, Cvetković, Trajković, Živković, Tošeski (od 74. Đalović), Milutinović, Stojković, Vukadinović, Mrkaić, Kukuličić (od 78. Podunavac).

Klupa: Šćekić, Stanimirović, Romanovski, Azemović, Bošnjak, Podunavac, Đalović.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Rodić - Krstičić (od 46. Jovičić), Jovančić - Marin, Ebisilio (od 73. Boaći) - Joveljić (od 46. Kafu), Pavkov.

Klupa: Popović, Jovičić, Stojiljković, Simić, Kafu, Jevtović, Boaći.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar