Бачен сузавац на гласању

Дарио Јовановић, директор "Коалиције под лупом", казао је данас на прес-конференцији да је на једном бирачком мјесту у Добоју, у једној основној школи, бачен сузавац и да је због тог догађаја изборни процес на овом мјесту прекинут.  Случај је пријављен свим надлежним институцијама укључујући и полицију.

Република Српска 07.10.2018 | 12:11
Бачен сузавац на гласању
''Укупно 72 посто бирачких мјеста отворено је тачно у 7 сати. Између 7 и 7.15 отворено је додатних 23 посто што значи да је на пет посто бирачких мјеста било значајнијих кашњења. До 9 сати забиљежено је 99 критичних ситуација.

Критичним ситуацијама ми сматрамо тежа процедурална и инцидента кршења изборног процеса. У четири случаја изражена је сумња на постојање тзв. бугарског воза односно да је један бирач већ дошао с попуњеним листићем, а изнио празан'', рекао је Јовановић и додао:

''Најозбиљнија пријава је у Лопарама, гдје су се појавиле особе, а фалисификованим акредитацијама политичких субјеката који су активистима `Под лупом` пријетили да напусте бирачко мјесто. О овом случају обавијештени су сви надлежни органи''.

Гласање у Добоју је прекинуто на једном бирачком мјесту.

''На бирачком мјесту у Добоју привремено обустављен процес гласања. Бачен је сузавац у Добоју и прекинуто је гласање. Колико знамо упућена је полиција на ово бирачко мјесто. Коалиција је примила дојаве и о кршењу изборне ћутње'', поручио је Јовановић. 

(Н1)