Вишак листића за Предсједништво

Готово половина биралишта у Бањалуци јутрос није отворена на вријеме јер нови, ад хоц обучени чланови бирачких одбора нису знали да припреме изборни материјал. На неколико бирачких мјеста у граду појавио се и вишак гласачких листића, махом оних намијењених за избор чланова Предсједништва БиХ, сазнаје Журнал.

Република Српска 07.10.2018 | 12:05
Вишак листића за Предсједништво
На биралиштима Центар ИИ/8, Обилићево И/4 и Обилићево ИИ/1 појавио се 21 листић вишка, а извор наше редакције наводи да су све неправилности у записницима.

„Ситуација на биралиштима је била прилично хаотична. Кашњења је било јер нови чланови бирачких одбора нису довољно едуковани за овај посао. Бројање материјала је било спорно. Да ли је у питању свјесна или несвјесна намјера, али неправилности не мањка. Нико из Градске изборне комисије није реаговао у том моменту. Све је у записницима“, наводи наш извор.

Истовремено, сви шалтери МУП-а РС отворени су за издавање личних докумената, али се грађанима скреће пажња да не могу да гласају са потврдом ЛК/ОИ-4. Такођер, исту инструкцију добиле су и изборне комисије на биралиштима.  

Биралиште у Доњим Колима надомак Бањалуке отворено је са сати и 15 минута закашњења јер је члан бирачког одбора заспао.

„Грађани су га чекали више од сат времена“, наводи наш извор.

(Журнал)