Višak listića za Predsjedništvo

Gotovo polovina birališta u Banjaluci jutros nije otvorena na vrijeme jer novi, ad hoc obučeni članovi biračkih odbora nisu znali da pripreme izborni materijal. Na nekoliko biračkih mjesta u gradu pojavio se i višak glasačkih listića, mahom onih namijenjenih za izbor članova Predsjedništva BiH, saznaje Žurnal.

Republika Srpska 07.10.2018 | 12:05
Višak listića za Predsjedništvo
Na biralištima Centar II/8, Obilićevo I/4 i Obilićevo II/1 pojavio se 21 listić viška, a izvor naše redakcije navodi da su sve nepravilnosti u zapisnicima.

„Situacija na biralištima je bila prilično haotična. Kašnjenja je bilo jer novi članovi biračkih odbora nisu dovoljno edukovani za ovaj posao. Brojanje materijala je bilo sporno. Da li je u pitanju svjesna ili nesvjesna namjera, ali nepravilnosti ne manjka. Niko iz Gradske izborne komisije nije reagovao u tom momentu. Sve je u zapisnicima“, navodi naš izvor.

Istovremeno, svi šalteri MUP-a RS otvoreni su za izdavanje ličnih dokumenata, ali se građanima skreće pažnja da ne mogu da glasaju sa potvrdom LK/OI-4. Također, istu instrukciju dobile su i izborne komisije na biralištima.  

Biralište u Donjim Kolima nadomak Banjaluke otvoreno je sa sati i 15 minuta zakašnjenja jer je član biračkog odbora zaspao.

„Građani su ga čekali više od sat vremena“, navodi naš izvor.

(Žurnal)