СЛС: Раднички наставио трку са "вјечитима"!

Раднички победом над Лучанима наставио трку са "вечитима".  Фудбалери Радничког из Ниша победили су у гостима екипу Младости са 1:0, у утакмици 11. кола Супер лиге Србије.  Хаскић за још једну "трилер" победу Радничког! Нишлије у Лучанима до победе у 88. минуту.  Стоп за Окукину Вошу, "шестица" Чуке! Успешна серија није дуго потрајала. . .

Фудбал 07.10.2018 | 08:45
СЛС: Раднички наставио трку са "вјечитима"!
Хаскић у 88. за победу Радничког у Лучанима, Младост завршила меч са играчем мање. Јанко Тумбасевић добио црвени картон у последњим тренуцима дуела.

Једини гол на мечу постигао је Нермин Хаскић у 88. минуту.

Екипа Ненада Лалатовића је трећа на табели са 24 одвојена бода, колико има и другопласирани Партизан, док је Младост на петом месту са 18.

Раднички у наредном колу домаћег шампионата дочекује Земун, а Младост гостује Вождовцу. 

У другој утакмици играној од 16.00, фудбалери Радника и Спартака из Суботице одиграли су нерешено 0:0. 

Радник је на 14. месту на табели са осам бодова, колико има и Спартак на 15. позицији.

Вождовац 1:0 (Нома 89), Војводина 1:0 (Бондаренко 85), Радник 2:1 (Станисављевић 83) и сада Младост 1:0 (Хаскић 88).

У 11 суперлигашких утакмица ове сезоне, фудбалери Радничког из Ниша славили су голом финишу!

Јунак победе у Лучанима био је Нермин Хаскић, стрелац јединог поготка у 88. минуту. Екипа Ненада Лалатовића тако је остала на деоби другог места са Партизаном, али после овог кола црно-бели су у предности због боље гол-разлике.

Младост је утакмицу завршила са играчем мање, пошто је у последњим тренуцима црвени картон добио Јанко Тумбасевић.

У другој утакмици 11. кола играној од 16 часова, Радник из Сурдулице и Спартак из Суботице - по километражи два најудаљенија суперлигашка ривала - одиграли су без голова.

Тако су остали иза Земуна, без обзира на исход недељне утакмице против Црвене звезде, а последњепласирани Динамо ће их престићи ако савлада Чукарички у Београду.

Раднички из Ниша наставља да држи корак са Партизаном на другом месту табеле Суперлиге. Изабраници Ненада Лалатовића некако су успели да преживе гостовање у Лучанима код Младости и славили су са 1:0 у утакмици 11. кола националног шампионата.

Као и у прошлом колу против Партизана, Раднички ни данас није могао без драме. Овај пут је после драме дошао до нове, седме победе у првенству.

Стрелац поготка вредног три бода био је Нермин Хаскић три минута пре краја утакмице. То му је пети овосезонски гол. А у последњем минуту Младост је остала са десеторицом играча на терену јер је директан црвени картон добио Јанко Тумбасевић.

Младост је током већег дела утакмице била равноправан ривал, на моменте чак и опаснији, али није успела пробије бедем испред гола Боривоја Ристића.

Ово је Нишлијама била тек друга победа на последњих шест гостовања код Младости, а домаћин је доживео трећи првенствени пораз.

За разлику од Лучана, у Сурдулици није било голова у дуелу домаћег Радника и суботичког Спартака.

Стоп за Окукину Вошу, "шестица" Чуке! Успешна серија није дуго потрајала...

Војводина је после доласка Драгомира Окуке на место тренера ухватила добар "залет" и везала три победе без примљеног гола у свим такмичењима, али тај низ није продужен и на четири.

Напредак је гостовао на "Карађорђу" и однео "читав плен" поготком Ђура Зеца у 41. минуту, док Војводина до краја утакмице није успела да поправи расположење домаћих навијача пред двонедељну паузу због мечева репрезентација.

Тим Милорада Косановића је овом победом и прескочио "лале" на табели и од њих сада имају два бода више, док је други новосадски клуб, Пролетер, имао успешније поподне у Београду.

"Сланобарци" су остварили победу против Рада (3:1) и то након преокрета. Богдан Младеновић је "грађевинаре" довео у вођство у 20. минуту, Човић је изједначио у 42, да би у наставку Чоловић и Вујаклија донели победу гостима.

Најлакшу победу ове сезоне Чукарички је остварио против "фењераша" Динама (6:1), иако такав расплет догађаја није најављивало нарочито бурно прво полувреме.

Лука Стојановић је у 36. минуту постигао једини погодак из првог дела игре, да би потом уследило "решетање" у другом и пет погодака у мрежи Врањанаца, за само 13 минута.

Тедић је почео "терор" у 50. минуту, потом су погађали Пушкарић, опет Стојановић, Стевановић и Зорић, да би и гости одговорили преко Димитрова, али то је тек био утешни погодак, укупно тек четврти који је нови учесник Суперлиге дао у новом такмичењу.

СУПЕРЛИГА, 11. коло:

Младост - Раднички Ниш 0:1 (0:0)
/Хаскић 88/

Радник - Спартак 0:0

Мачва - ОФК Бачка 2:0 (0:0)
/Гигић 65, 83/

Чукарички - Динамо 6:1 (1:0)
/Стојановић 36, 55, Тедић 50, Пушкарић 53, Стевановић 58, Зорић 63 - Димитров 62/

Рад - Пролетер 1:3 (1:1)
/Младеновић 20 - Човић 42, Вујаклија 63, Чоловић 79/

Војводина - Напредак 0:1 (0:0)
/Зец 42/

петак

Партизан - Вождовац 4:0 (2:0)
/Н. Р. Милетић 19, Закарић 41, 72, Ивановић 90+3/

недеља

Земун - Црвена звезда (13.00, ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 28, Партизан 24, Раднички Ниш 24, Чукарички 22, Младост 18, Напредак 17, Војводина 15, Пролетер 14, Рад 13, Мачва 13, ОФК Бачка 12, Вождовац 11, Земун (-1) 9, Радник 8, Спартак 8, Динамо 6.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар