SLS: Radnički nastavio trku sa "vječitima"!

Radnički pobedom nad Lučanima nastavio trku sa "večitima".  Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su u gostima ekipu Mladosti sa 1:0, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.  Haskić za još jednu "triler" pobedu Radničkog! Nišlije u Lučanima do pobede u 88. minutu.  Stop za Okukinu Vošu, "šestica" Čuke! Uspešna serija nije dugo potrajala. . .

Fudbal 07.10.2018 | 08:45
SLS: Radnički nastavio trku sa "vječitima"!
Haskić u 88. za pobedu Radničkog u Lučanima, Mladost završila meč sa igračem manje. Janko Tumbasević dobio crveni karton u poslednjim trenucima duela.

Jedini gol na meču postigao je Nermin Haskić u 88. minutu.

Ekipa Nenada Lalatovića je treća na tabeli sa 24 odvojena boda, koliko ima i drugoplasirani Partizan, dok je Mladost na petom mestu sa 18.

Radnički u narednom kolu domaćeg šampionata dočekuje Zemun, a Mladost gostuje Voždovcu. 

U drugoj utakmici igranoj od 16.00, fudbaleri Radnika i Spartaka iz Subotice odigrali su nerešeno 0:0. 

Radnik je na 14. mestu na tabeli sa osam bodova, koliko ima i Spartak na 15. poziciji.

Voždovac 1:0 (Noma 89), Vojvodina 1:0 (Bondarenko 85), Radnik 2:1 (Stanisavljević 83) i sada Mladost 1:0 (Haskić 88).

U 11 superligaških utakmica ove sezone, fudbaleri Radničkog iz Niša slavili su golom finišu!

Junak pobede u Lučanima bio je Nermin Haskić, strelac jedinog pogotka u 88. minutu. Ekipa Nenada Lalatovića tako je ostala na deobi drugog mesta sa Partizanom, ali posle ovog kola crno-beli su u prednosti zbog bolje gol-razlike.

Mladost je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je u poslednjim trenucima crveni karton dobio Janko Tumbasević.

U drugoj utakmici 11. kola igranoj od 16 časova, Radnik iz Surdulice i Spartak iz Subotice - po kilometraži dva najudaljenija superligaška rivala - odigrali su bez golova.

Tako su ostali iza Zemuna, bez obzira na ishod nedeljne utakmice protiv Crvene zvezde, a poslednjeplasirani Dinamo će ih prestići ako savlada Čukarički u Beogradu.

Radnički iz Niša nastavlja da drži korak sa Partizanom na drugom mestu tabele Superlige. Izabranici Nenada Lalatovića nekako su uspeli da prežive gostovanje u Lučanima kod Mladosti i slavili su sa 1:0 u utakmici 11. kola nacionalnog šampionata.

Kao i u prošlom kolu protiv Partizana, Radnički ni danas nije mogao bez drame. Ovaj put je posle drame došao do nove, sedme pobede u prvenstvu.

Strelac pogotka vrednog tri boda bio je Nermin Haskić tri minuta pre kraja utakmice. To mu je peti ovosezonski gol. A u poslednjem minutu Mladost je ostala sa desetoricom igrača na terenu jer je direktan crveni karton dobio Janko Tumbasević.

Mladost je tokom većeg dela utakmice bila ravnopravan rival, na momente čak i opasniji, ali nije uspela probije bedem ispred gola Borivoja Ristića.

Ovo je Nišlijama bila tek druga pobeda na poslednjih šest gostovanja kod Mladosti, a domaćin je doživeo treći prvenstveni poraz.

Za razliku od Lučana, u Surdulici nije bilo golova u duelu domaćeg Radnika i subotičkog Spartaka.

Stop za Okukinu Vošu, "šestica" Čuke! Uspešna serija nije dugo potrajala...

Vojvodina je posle dolaska Dragomira Okuke na mesto trenera uhvatila dobar "zalet" i vezala tri pobede bez primljenog gola u svim takmičenjima, ali taj niz nije produžen i na četiri.

Napredak je gostovao na "Karađorđu" i odneo "čitav plen" pogotkom Đura Zeca u 41. minutu, dok Vojvodina do kraja utakmice nije uspela da popravi raspoloženje domaćih navijača pred dvonedeljnu pauzu zbog mečeva reprezentacija.

Tim Milorada Kosanovića je ovom pobedom i preskočio "lale" na tabeli i od njih sada imaju dva boda više, dok je drugi novosadski klub, Proleter, imao uspešnije popodne u Beogradu.

"Slanobarci" su ostvarili pobedu protiv Rada (3:1) i to nakon preokreta. Bogdan Mladenović je "građevinare" doveo u vođstvo u 20. minutu, Čović je izjednačio u 42, da bi u nastavku Čolović i Vujaklija doneli pobedu gostima.

Najlakšu pobedu ove sezone Čukarički je ostvario protiv "fenjeraša" Dinama (6:1), iako takav rasplet događaja nije najavljivalo naročito burno prvo poluvreme.

Luka Stojanović je u 36. minutu postigao jedini pogodak iz prvog dela igre, da bi potom usledilo "rešetanje" u drugom i pet pogodaka u mreži Vranjanaca, za samo 13 minuta.

Tedić je počeo "teror" u 50. minutu, potom su pogađali Puškarić, opet Stojanović, Stevanović i Zorić, da bi i gosti odgovorili preko Dimitrova, ali to je tek bio utešni pogodak, ukupno tek četvrti koji je novi učesnik Superlige dao u novom takmičenju.

SUPERLIGA, 11. kolo:

Mladost - Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Haskić 88/

Radnik - Spartak 0:0

Mačva - OFK Bačka 2:0 (0:0)
/Gigić 65, 83/

Čukarički - Dinamo 6:1 (1:0)
/Stojanović 36, 55, Tedić 50, Puškarić 53, Stevanović 58, Zorić 63 - Dimitrov 62/

Rad - Proleter 1:3 (1:1)
/Mladenović 20 - Čović 42, Vujaklija 63, Čolović 79/

Vojvodina - Napredak 0:1 (0:0)
/Zec 42/

petak

Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)
/N. R. Miletić 19, Zakarić 41, 72, Ivanović 90+3/

nedelja

Zemun - Crvena zvezda (13.00, TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda (-1) 28, Partizan 24, Radnički Niš 24, Čukarički 22, Mladost 18, Napredak 17, Vojvodina 15, Proleter 14, Rad 13, Mačva 13, OFK Bačka 12, Voždovac 11, Zemun (-1) 9, Radnik 8, Spartak 8, Dinamo 6.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar