ПЛ БиХ: Славе Семберци, плаче Крупа, Сарајево сјајно!

"Бордо" рапсодија - чиста шестица! Седамнаест голова на четири меча Премијер лиге БиХ. Најбољу представу је пружило Сарајево које је мету у Добој-Какњу погађало шест пута, Зрињски у Габели четири пута, а Радник и Слобода по три.  Звијезда до прве побједе у Тузли! Мало ко је очекивао да ће Звијезда 09 из Станишића, екипа која у 12 кола није осјетила сласт побједе и налази се на зачељу првенствене табеле, напустити Тушањ у побједничком слављу, а то се ипак десило.  Четврти узастопни пораз Крупе! Широки Бријег у другом дијелу "сломио" госте из Крупе на Врбасу у 13. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 06.10.2018 | 21:35
ПЛ БиХ: Славе Семберци, плаче Крупа, Сарајево сјајно!
Сјајне представе у Премијер лиги БиХ!

А, ону која има највећи сјај је пружила екипа Хусрефа Мусемића у гостима против Младости. Сарајлије данас везале пету узастопну лигашку побједу и тако остале на челу табеле.

МЛАДОСТ - САРАЈЕВО 0:6 (0:3)

"Бордо" тим је до вођства дошао средином првог дијела када је Рахмановић сјајно убацио, а Ахметовић одличним ударцем главом постигао свој шести гол ове сезоне. На истеку пола сата игре Сарајлије долазе до два гола предности. Овај пут је након центаршта Шабановића главом погодио Рахмановић, а шест минута касније нова фантастична акција Сарајева. Ахметовић је на крају упослио Велкоског, који погађа за 0:3, што је био и резултат првог полувремена.

У наставку, гости су још три пута погађали мету.

Прво је у 55. минути након корнера лопта је дошла до Рахмановића, који је потом закуцава иза леђа Велића. "Петицу" је голом вриједним те оцјене донио Татар у 64. минути, а коначних 0:6 поставио је Велкоски.

Одличну представу је пружио актуелни шампион - Зрињски, који се након нешто слабијег старта ове сезоне укључио у трку за титулу и за водећим Сарајевом заостаје два бода.

"Племићи" су у Габели против домаћег ГОШК-а славили са 0:4.

Зрињски је повео аутоголом Карамарка након убацивања Бекрића из корнера, Рустемовић је удвостручио предност, а по гол су додали Јовић и Галић у првом минуту надокнаде. Тим из Мостара утакмицу је окончао са десет играча јер је Перишић у 67. минути зарадио директни црвени картон, али побједа ипак није дошла у питање.

Велику побједу је забиљежила Звијезда 09 која је уз помоћ хет-трика Анела Хусића однијела три бода из Тузле, док је Радник у Бијељини без већих проблема савладао Тузлу сити са 3:1.

Звијезда до прве побједе у Тузли! Мало ко је очекивао да ће Звијезда 09 из Станишића, екипа која у 12 кола није осјетила сласт побједе и налази се на зачељу првенствене табеле, напустити Тушањ у побједничком слављу, а то се ипак десило.

Помало уморни играчи Слободе, али који су очигледно потцијенили госте, поражени су резултатом 0:3 (0:1).

Сва три гола постигао је бивши Слободин играч Анел Хусић. Први већ у 21. минути на асистенцију Миљана Говедарице, такођер бившег играча тузланског клуба.

Умјесто да након тога све карте баце у напад, домаћи су играли без идеје, са не баш пуно прилика за постизање гола.

Могао је у 30. минути изједначити Хусејиновић, али је његов шут из "слободњака" отишао мало изнад пречке.

У 59. минути поново један брзи напад гостију, а Хусић је поново сигуран реализатор.

Гледаоци су скочили када је у 63. минути 'мирисало' на гол, али је "зицер" промашио Зукић.

И већ у сљедећој минути стигла је казна, а хет-трик постиже Хусић, осигуравши свом тиму заслужену, прву побједу у првенству.

Није оправдање за лоше издање Слободе ни чињеница да нису наступили Пршеш, због болести, те Хаџановић и Аџем, које је Налић одмарао.

Тузлански тим ушао је у серију пораза, а ово је трећи, рачунајући и испадање из Купа БиХ против Широког.

Четврти узастопни пораз Крупе! Широки Бријег у другом дијелу "сломио" госте из Крупе на Врбасу у 13. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Послије три узастопна првенствена пораза (Сарајево, Тузла сити и Челик) и само два освојена бода из чак шест мечева, као и елиминације у осмини финала Купа БиХ од Зрињског у Мостару, изабраници Бранислава Крунића стигли су на једно од најтежих гостовања - на стадион "Пецару".

И опет изгубио!

ШИРОКИ БРИЈЕГ - КРУПА 2:0 (0:0)

Тим из кањона Тијесно је положио оружје у другом полувремену након што су Херцеговци најприје у 66. минуту из пенала стигли до вођства голом Дејана Чабраје, а онда и 10 минута касније преко Стипе Јурића ставе тачку на пету побједу ове сезоне.

У првих 15-ак минута, екипа из Крупе на Врбасу је била равноправан ривал са Широкобријежанима, да би потом домаћин преузео иницијативу, али није успио да "откључа" мрежу голмана Матеја Марковића нити да створи прилику из категорије стопроцентних.

Гости су играли веома организовано и чврсто на средини терена и у одбрани, онемогућивши екипи македонског тренера Гоце Седлоског да опасније запријети.

Ипак, доминација домаћина уродила је плодом у наставку за шести неуспјех Крупе у актуелној сезони.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ, 13. КОЛО:

ГОШК - Зрињски 0:4 (0:2)
/Карамарко аг. 11, Рустемовић 18, Јовић 84, Галић 90+1/

Младост - Сарајево 0:6 (0:3)
/Ахметовић 23, Рахмановић 30, 54, Велкоски 36, 90, Татар 64/

Радник - Тузла сити 3:1 (2:0)
/Хаџић 7, Ђурић 33, Мартиновић 66 - Убипарип 86/

Слобода - Звијезда 09 0:3 (0:2)
/Хусић 22, 59, 64/

Широки Бријег - Крупа 2:0 (0:0)
/Чабраја пен 66, Јурић 75/

у петак

Жељезничар - Челик 3:2 (1:1)
/Зец 26, Родин 71, Крпић 83 – Јамак 42, Окић 68 пенал/

ТАБЕЛА: Сарајево 30, Зрињски 28, Жељезничар 25, Широки Бријег 21,Слобода 18, Радник 17, Челик 17, Младост 13, Тузла сити 12, Крупа 11, ГОШК 10, Звијезда 8.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар