PL BiH: Slave Semberci, plače Krupa, Sarajevo sjajno!

"Bordo" rapsodija - čista šestica! Sedamnaest golova na četiri meča Premijer lige BiH. Najbolju predstavu je pružilo Sarajevo koje je metu u Doboj-Kaknju pogađalo šest puta, Zrinjski u Gabeli četiri puta, a Radnik i Sloboda po tri.  Zvijezda do prve pobjede u Tuzli! Malo ko je očekivao da će Zvijezda 09 iz Stanišića, ekipa koja u 12 kola nije osjetila slast pobjede i nalazi se na začelju prvenstvene tabele, napustiti Tušanj u pobjedničkom slavlju, a to se ipak desilo.  Četvrti uzastopni poraz Krupe! Široki Brijeg u drugom dijelu "slomio" goste iz Krupe na Vrbasu u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 06.10.2018 | 21:35
PL BiH: Slave Semberci, plače Krupa, Sarajevo sjajno!
Sjajne predstave u Premijer ligi BiH!

A, onu koja ima najveći sjaj je pružila ekipa Husrefa Musemića u gostima protiv Mladosti. Sarajlije danas vezale petu uzastopnu ligašku pobjedu i tako ostale na čelu tabele.

MLADOST - SARAJEVO 0:6 (0:3)

"Bordo" tim je do vođstva došao sredinom prvog dijela kada je Rahmanović sjajno ubacio, a Ahmetović odličnim udarcem glavom postigao svoj šesti gol ove sezone. Na isteku pola sata igre Sarajlije dolaze do dva gola prednosti. Ovaj put je nakon centaršta Šabanovića glavom pogodio Rahmanović, a šest minuta kasnije nova fantastična akcija Sarajeva. Ahmetović je na kraju uposlio Velkoskog, koji pogađa za 0:3, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, gosti su još tri puta pogađali metu.

Prvo je u 55. minuti nakon kornera lopta je došla do Rahmanovića, koji je potom zakucava iza leđa Velića. "Peticu" je golom vrijednim te ocjene donio Tatar u 64. minuti, a konačnih 0:6 postavio je Velkoski.

Odličnu predstavu je pružio aktuelni šampion - Zrinjski, koji se nakon nešto slabijeg starta ove sezone uključio u trku za titulu i za vodećim Sarajevom zaostaje dva boda.

"Plemići" su u Gabeli protiv domaćeg GOŠK-a slavili sa 0:4.

Zrinjski je poveo autogolom Karamarka nakon ubacivanja Bekrića iz kornera, Rustemović je udvostručio prednost, a po gol su dodali Jović i Galić u prvom minutu nadoknade. Tim iz Mostara utakmicu je okončao sa deset igrača jer je Perišić u 67. minuti zaradio direktni crveni karton, ali pobjeda ipak nije došla u pitanje.

Veliku pobjedu je zabilježila Zvijezda 09 koja je uz pomoć het-trika Anela Husića odnijela tri boda iz Tuzle, dok je Radnik u Bijeljini bez većih problema savladao Tuzlu siti sa 3:1.

Zvijezda do prve pobjede u Tuzli! Malo ko je očekivao da će Zvijezda 09 iz Stanišića, ekipa koja u 12 kola nije osjetila slast pobjede i nalazi se na začelju prvenstvene tabele, napustiti Tušanj u pobjedničkom slavlju, a to se ipak desilo.

Pomalo umorni igrači Slobode, ali koji su očigledno potcijenili goste, poraženi su rezultatom 0:3 (0:1).

Sva tri gola postigao je bivši Slobodin igrač Anel Husić. Prvi već u 21. minuti na asistenciju Miljana Govedarice, također bivšeg igrača tuzlanskog kluba.

Umjesto da nakon toga sve karte bace u napad, domaći su igrali bez ideje, sa ne baš puno prilika za postizanje gola.

Mogao je u 30. minuti izjednačiti Husejinović, ali je njegov šut iz "slobodnjaka" otišao malo iznad prečke.

U 59. minuti ponovo jedan brzi napad gostiju, a Husić je ponovo siguran realizator.

Gledaoci su skočili kada je u 63. minuti 'mirisalo' na gol, ali je "zicer" promašio Zukić.

I već u sljedećoj minuti stigla je kazna, a het-trik postiže Husić, osiguravši svom timu zasluženu, prvu pobjedu u prvenstvu.

Nije opravdanje za loše izdanje Slobode ni činjenica da nisu nastupili Pršeš, zbog bolesti, te Hadžanović i Adžem, koje je Nalić odmarao.

Tuzlanski tim ušao je u seriju poraza, a ovo je treći, računajući i ispadanje iz Kupa BiH protiv Širokog.

Četvrti uzastopni poraz Krupe! Široki Brijeg u drugom dijelu "slomio" goste iz Krupe na Vrbasu u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije tri uzastopna prvenstvena poraza (Sarajevo, Tuzla siti i Čelik) i samo dva osvojena boda iz čak šest mečeva, kao i eliminacije u osmini finala Kupa BiH od Zrinjskog u Mostaru, izabranici Branislava Krunića stigli su na jedno od najtežih gostovanja - na stadion "Pecaru".

I opet izgubio!

ŠIROKI BRIJEG - KRUPA 2:0 (0:0)

Tim iz kanjona Tijesno je položio oružje u drugom poluvremenu nakon što su Hercegovci najprije u 66. minutu iz penala stigli do vođstva golom Dejana Čabraje, a onda i 10 minuta kasnije preko Stipe Jurića stave tačku na petu pobjedu ove sezone.

U prvih 15-ak minuta, ekipa iz Krupe na Vrbasu je bila ravnopravan rival sa Širokobriježanima, da bi potom domaćin preuzeo inicijativu, ali nije uspio da "otključa" mrežu golmana Mateja Markovića niti da stvori priliku iz kategorije stoprocentnih.

Gosti su igrali veoma organizovano i čvrsto na sredini terena i u odbrani, onemogućivši ekipi makedonskog trenera Goce Sedloskog da opasnije zaprijeti.

Ipak, dominacija domaćina urodila je plodom u nastavku za šesti neuspjeh Krupe u aktuelnoj sezoni.

PREMIJER LIGA BiH, 13. KOLO:

GOŠK - Zrinjski 0:4 (0:2)
/Karamarko ag. 11, Rustemović 18, Jović 84, Galić 90+1/

Mladost - Sarajevo 0:6 (0:3)
/Ahmetović 23, Rahmanović 30, 54, Velkoski 36, 90, Tatar 64/

Radnik - Tuzla siti 3:1 (2:0)
/Hadžić 7, Đurić 33, Martinović 66 - Ubiparip 86/

Sloboda - Zvijezda 09 0:3 (0:2)
/Husić 22, 59, 64/

Široki Brijeg - Krupa 2:0 (0:0)
/Čabraja pen 66, Jurić 75/

u petak

Željezničar - Čelik 3:2 (1:1)
/Zec 26, Rodin 71, Krpić 83 – Jamak 42, Okić 68 penal/

TABELA: Sarajevo 30, Zrinjski 28, Željezničar 25, Široki Brijeg 21,Sloboda 18, Radnik 17, Čelik 17, Mladost 13, Tuzla siti 12, Krupa 11, GOŠK 10, Zvijezda 8.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar