ШПА: Еибар славио, Дмитровић га примио кроз ноге!

Спорни ВАР, нерасположени Марко, победа и џиновски скок Еибара.  Фудбалери Еибара победили су Ђирону са 3:2 у мечу осмог кола шпанске ЛаЛиге на гостујућем терену.  Дмитровићевих најлошијих сат времена у сезони, али Еибар је славио у Ђирони! Екипа Хосеа Мендилибара се пробила чак седам позиција на табели и засела на 10. место.

Фудбал 06.10.2018 | 15:45
ШПА: Еибар славио, Дмитровић га примио кроз ноге!
Еибар је победио иако је Ђирона током меча била бољи и конкретнији тим. Српском голману Марку Дмитровићу није био дан па је имао неколико грешака које се, срећом по Еибар нису показале на семафору.

Јако квалитетна, интензивна и динамична утакмица је виђена током свих 90 минута, али је прво полувреме донело више узбуђења.

У њему су постигнута четири гола, показано је седам жутих картона, било је спорне ВАР ситуације код другог гола домаћина... Ђирони у том деу игре један гол није признат због офсајда у 20. минуту када је Марко Дмитровић киксирао, а укупно је трајало пуних педесетак минута. 

Први гол на мечу постигао је Ћарлес у 12. минуту, из пенала досуђеног након прегледања ВАР снимка због играња руком у казненом простору Ђироне. 

Ђирона успева да преокрене за само три минуа головима Стуанија у 40. и 42. минуту, али ће се о овом другом још причати. Бернардо Еспиноса је у тренутку када је кренуо да прихвати центаршут био у офсајду, али је његова асистенција за Стуанија прошла упркос прегледању ВАР. 

Еибар успева да изједначи до полувремена поготком Арбиље после прекида, а победу гостима мајсторијом уз мало среће доноси Енрих у 72. минуту када је теменом главе ударио лопту после додавања Орељане и тако поставио коначан резултат 3:2 за Еибар. 

Тим Марка Дмитровића је сада са прага опасне зоне скочио на десето место на коме се налази са 10 бодова после осам кола. Ђирона је 13. са бодом мање од Еибара. 

Несигурност, грешке, везани киксеви. Нешто што већ сезонама уназад није својствено српском репрезентативном чувару мреже Марку Дмитровићу виђено је у првих сат времена утакмице у Ђирони. Ипак, Еибар је и поред тога успео да освоји три велика бода на тешком гостовању и побегнеиз опасне сезоне - 2:3 (2:2).

Дмитровић је имао трагичне тренутке, али на крају није био крив ни за један гол домаћина на утакмици. Ипак, у 20. минуту је имао и среће, пошто му је једна лагана лопта прошла кроз ноге, али је Еспиноза код постизања гола ипак био у офсајду. Последњу велику грешку направио је у 58. минуту, када је катастрофално испуцао лопту, до ње је стигао Стуани и покушао да гађа у празну мрежу, али није успео да промени резултат.

Гости су повели на самом почетку голом Шарлеса са беле тачке, али је у финишу првог дела утакмице Стуани са два гола донео потпуни преокрет свом тиму. Ипак, на полувреме се отишло резултатом 2:2, с обзиром да је мрежу домаћина погодио Арбиља у четвртом минуту надокнаде.

Друго полувреме је било далеко садржајније од првог, али је једну од ретких прилика у одлучујући погодак на мечу успео да претвори Серхи Ернрич у 72. минуту.

Екипа Хосеа Мендилибара се пробила чак седам позиција на табели и засела на 10. место.

ЛаЛига, осмо коло: 

Ђирона – Еибар 2:3 (2:2)
Стуани 40, 42 – Ћарлес 12, Арбиља 45+4, Енрих 72

16.15 Хетафе – Леванте
18.30 Алавес – Реал Мадрид
20.45 Леганес – Рајо Ваљекано 

петак:

Ат. Билбао – Реал Сосиједад 1:3 (1:1)
Муниан 32 - Ојарсабал 30, 70, Сангали 47 

недеља:

12.00 Ваљадолид – Уеска
16.15 Ат. Мадрид – Бетис
18.30 Еспањол – Виљареал
18.30 Севиља – Селта
20.45 Валенсија – Барселона

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар