ŠPA: Eibar slavio, Dmitrović ga primio kroz noge!

Sporni VAR, neraspoloženi Marko, pobeda i džinovski skok Eibara.  Fudbaleri Eibara pobedili su Đironu sa 3:2 u meču osmog kola španske LaLige na gostujućem terenu.  Dmitrovićevih najlošijih sat vremena u sezoni, ali Eibar je slavio u Đironi! Ekipa Hosea Mendilibara se probila čak sedam pozicija na tabeli i zasela na 10. mesto.

Fudbal 06.10.2018 | 15:45
ŠPA: Eibar slavio, Dmitrović ga primio kroz noge!
Eibar je pobedio iako je Đirona tokom meča bila bolji i konkretniji tim. Srpskom golmanu Marku Dmitroviću nije bio dan pa je imao nekoliko grešaka koje se, srećom po Eibar nisu pokazale na semaforu.

Jako kvalitetna, intenzivna i dinamična utakmica je viđena tokom svih 90 minuta, ali je prvo poluvreme donelo više uzbuđenja.

U njemu su postignuta četiri gola, pokazano je sedam žutih kartona, bilo je sporne VAR situacije kod drugog gola domaćina... Đironi u tom deu igre jedan gol nije priznat zbog ofsajda u 20. minutu kada je Marko Dmitrović kiksirao, a ukupno je trajalo punih pedesetak minuta. 

Prvi gol na meču postigao je Ćarles u 12. minutu, iz penala dosuđenog nakon pregledanja VAR snimka zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Đirone. 

Đirona uspeva da preokrene za samo tri minua golovima Stuanija u 40. i 42. minutu, ali će se o ovom drugom još pričati. Bernardo Espinosa je u trenutku kada je krenuo da prihvati centaršut bio u ofsajdu, ali je njegova asistencija za Stuanija prošla uprkos pregledanju VAR. 

Eibar uspeva da izjednači do poluvremena pogotkom Arbilje posle prekida, a pobedu gostima majstorijom uz malo sreće donosi Enrih u 72. minutu kada je temenom glave udario loptu posle dodavanja Oreljane i tako postavio konačan rezultat 3:2 za Eibar. 

Tim Marka Dmitrovića je sada sa praga opasne zone skočio na deseto mesto na kome se nalazi sa 10 bodova posle osam kola. Đirona je 13. sa bodom manje od Eibara. 

Nesigurnost, greške, vezani kiksevi. Nešto što već sezonama unazad nije svojstveno srpskom reprezentativnom čuvaru mreže Marku Dmitroviću viđeno je u prvih sat vremena utakmice u Đironi. Ipak, Eibar je i pored toga uspeo da osvoji tri velika boda na teškom gostovanju i pobegneiz opasne sezone - 2:3 (2:2).

Dmitrović je imao tragične trenutke, ali na kraju nije bio kriv ni za jedan gol domaćina na utakmici. Ipak, u 20. minutu je imao i sreće, pošto mu je jedna lagana lopta prošla kroz noge, ali je Espinoza kod postizanja gola ipak bio u ofsajdu. Poslednju veliku grešku napravio je u 58. minutu, kada je katastrofalno ispucao loptu, do nje je stigao Stuani i pokušao da gađa u praznu mrežu, ali nije uspeo da promeni rezultat.

Gosti su poveli na samom početku golom Šarlesa sa bele tačke, ali je u finišu prvog dela utakmice Stuani sa dva gola doneo potpuni preokret svom timu. Ipak, na poluvreme se otišlo rezultatom 2:2, s obzirom da je mrežu domaćina pogodio Arbilja u četvrtom minutu nadoknade.

Drugo poluvreme je bilo daleko sadržajnije od prvog, ali je jednu od retkih prilika u odlučujući pogodak na meču uspeo da pretvori Serhi Ernrič u 72. minutu.

Ekipa Hosea Mendilibara se probila čak sedam pozicija na tabeli i zasela na 10. mesto.

LaLiga, osmo kolo: 

Đirona – Eibar 2:3 (2:2)
Stuani 40, 42 – Ćarles 12, Arbilja 45+4, Enrih 72

16.15 Hetafe – Levante
18.30 Alaves – Real Madrid
20.45 Leganes – Rajo Valjekano 

petak:

At. Bilbao – Real Sosijedad 1:3 (1:1)
Munian 32 - Ojarsabal 30, 70, Sangali 47 

nedelja:

12.00 Valjadolid – Ueska
16.15 At. Madrid – Betis
18.30 Espanjol – Viljareal
18.30 Sevilja – Selta
20.45 Valensija – Barselona

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar