Прича: Шут као заборављена категорија...!

И још нешто: чак шест од седам последњих голова Партизана у првенству постигнуто је левом ногом.

Фудбал 06.10.2018 | 20:15
Прича: Шут као заборављена категорија...!
На почетку сезоне прекид, како она одмиче и шут. Проширили су Партизанови фудбалери репертоар, показали да располажу додатним арсеналом од оног у завршним седмицама мандата Мирослава Ђукића, а ако је судити на основу последњих неколико седмица чини се да је нови тренер Зоран Мирковић саветовао питомце исто што им често добацују и навијачи с трибина:
„Пуцај!“.

Да не мора све да се сведе на извођење прекида – мада су прва три гола пала на тај начин – показало је сусрет са Вождовцем (4:0) у коме су црно-бели наставили низ погодака креираних ударцима са дистанце. У српском фудбалу или Суперлиги помало заборављеном оружју, а испоставило се и те како корисним. Нарочито кад противничку одбрану није могуће пробити изграђеном акцијом.

Испод победе над Змајевима потписао је Горан Закарић, користећи оно што га је, између осталог, препоручило доласку из сарајевског Жељезничара. Леву ногу. Најпре феноменалан хитац са скоро 25 метара после очигледно добро одражене вежбе на тренинзима – Данило Пантић за Немању Николића и одложена лопта егзекутору – потом још један ударац у даљи угао, овога пута из повољније позиције, с обзиром да је поентирао после индиректа. А то није све, јер је у надокнади и Ђорђе Ивановић одапео стрелу ван 16 метара, да подсети како и он може да са дистанце намучи, а у овом случају и савлада, голмана, од чега највећу корист има екипа.



Да није у питању случајност може се закључити подсећањем на голове из Ниша, матове НемањеНиколића са 15 метара и његовог имењака Милетића са 12-13, као и минијатуру Рикарда Гомеша из вечитог дербија, кад је нападач са Зеленортских Острва опалио ван казненог простора. И погодио. Занимљиво, од последњих седам Партизанових голова у првенству чак шест је поседица шутева левом ногом. Истом оном којом је Немања Николић „отворио“ Колубару у Лазаревцу. И то нешто говори о промени идеје и жеље стручног штаба да се оживи помало заборављена категорија, јер што би рекли умни људи „како ћеш дати гол, ако не шутираш?“. А данас многи, не само у Србији, прцкају лопту, "даве" је, хоће да се ушетају с њом у гол. Не иде (увек).

Головима са дистанце у досадашњем току сезоне могу да се похвале и Данило Пантић (Земуну и Мачви), Марко Јанковић (Нордсјиланду), Сејдуба Сума (Рудару) и Рикардо Гомеш (такође Пљевљацима).

С обзиром да овакав начин и те како уме да буде од користи у сусретима са дефанзивно постављеним тимовима, а нема у Суперлиги много оних спремних да се тркају са Парним ваљком, реално је очекивати од Партизанове струке да настави да инсистира на далекометној паљби. Кад већ делује.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар