Плаћени 86.000.000 евра - играли 27 минута!

Бразилци су најскупљи проблеми Барсе и Реала! Шпански гиганти пред изазовом како да што пре почну да користе скупа појачања.

Фудбал 06.10.2018 | 17:00
Плаћени 86.000.000 евра - играли 27 минута!
Кад долазиш у нову средину, а притом си плаћен – о-хо-хо за данашње услове – онда не важе изговори „млад је“, „потребно му је прилагођавање“, „сачекаћемо га“. Рачуна се само да ли уложено враћаш кроз асистенције и голове. А тандем Бразилаца у Барселони и Реалу ове сезоне не да не попуњава статистичке колоне, него једва терен да је видео, пошто су и Малком и Винисијус Жуниордалеко од прилике да покажу јесу ли кадар за највеће шпанске клубове.

Зато се и мадридска и каталонска штампа баве исподпросечним учинком бивших крила Бордоа и Фламенга, који на новим адресама не успевају да убеде тренере Ернестеа Валвердеа и Ђулена Лопетегија да им макар пруже шансу, да се види могу ли нешто конкретно да ураде, кад су већ збирно плаћени чак 86.000.000 евра. За те новце морали би...

Малком је стигао на Ноу Камп после филмске отмице челника Барселоне који су испред носа украли Роми већ договорено појачање и довели га за 41.000.000 евра из Бордоа. Током Интернационалног купа шампиона Бразилац је наговештавао да би могао да игра значајну улогу, али је то била маска, јер стручни штаб на мечевима са Тотенхемом и Ромом није могао да рачуна на све играче (изостанци неких репрезентативаца после Мундијала). Кад су се главни протагоности вратили у строј, а сезона почела, 21-годишњи брзањац је дословце нестао са мапе. Засад је одиграо само 25 минута у Примери (шест на гостовању Ваљадолиду и 19 против Леганеса), док је остале или гледао са клупе или био ван протокола, јер се мучио и са повредног скочног зглоба.

Више од Малкома на терену су биле све остале летошње новајлије Блаугране. Клемон Ленгле је скупио 340 минута на шест утакмица, Артур 233 на исто толико мечева, а Артуро Видал 176 на девет сусрета. А сви су плаћени мање од Малкома, због чега се у Каталонији већ појавила бојазан да би бивши фудбалер Бордоа могао да доживи судбину Џерија Мине, такође најављеног као великог пројекта на дуге стазе, а после Мундијала продатог Евертону за 25.000.000 евра.

Сличан проблем попут Барсиног са Малком, имају и челници Реал Мадрида са Винисијусом Жуниором. И тинејџер из „класе 2000“ је стигао летос, у послу вредном 45.000.000 евра, одушевио на сусретима Интернационалног купа шампиона, међутим, кад је требало да потврди таленат на званичним утакмицама – нестао је. Тренер Ђунел Лопетеги га је вратио у Кастиљу, да би на мечевима за млади тим показао да је превазишао средину и головима и асистенцијама, успео да се избори за позив у најбољу екипу.

Минулог викенда дебитовао је за краљевски клуб у дербију са Атлетиком. Руку на срце, одиграо је само два минута. Више од њега на терену су провеле све остале летње новајлије: Тибо Куртоа(450), Маријано Дијаз (255) и Алваро Одриозола (137), због чега остаје питање кад ће један од најталентованијих Бразилаца новије генерације почети да се исплаћује Мадриђанима.

Оно што је повољна околност и за Малкома и за Винисијуса је да су „везани“ дугорочним уговорима. Први са Барселоном до 2023, други са Реалом до 2025. Нека буде да имају времена, али чисто сумњамо да ће на Ноу Кампу и „Сантјаго Бернабеуу“ чекати толико дуго да засијају бисери, јер кад неког платиш много, онда много и очекујеш. Што пре.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар