Plaćeni 86.000.000 evra - igrali 27 minuta!

Brazilci su najskuplji problemi Barse i Reala! Španski giganti pred izazovom kako da što pre počnu da koriste skupa pojačanja.

Fudbal 06.10.2018 | 17:00
Plaćeni 86.000.000 evra - igrali 27 minuta!
Kad dolaziš u novu sredinu, a pritom si plaćen – o-ho-ho za današnje uslove – onda ne važe izgovori „mlad je“, „potrebno mu je prilagođavanje“, „sačekaćemo ga“. Računa se samo da li uloženo vraćaš kroz asistencije i golove. A tandem Brazilaca u Barseloni i Realu ove sezone ne da ne popunjava statističke kolone, nego jedva teren da je video, pošto su i Malkom i Vinisijus Žuniordaleko od prilike da pokažu jesu li kadar za najveće španske klubove.

Zato se i madridska i katalonska štampa bave ispodprosečnim učinkom bivših krila Bordoa i Flamenga, koji na novim adresama ne uspevaju da ubede trenere Ernestea Valverdea i Đulena Lopetegija da im makar pruže šansu, da se vidi mogu li nešto konkretno da urade, kad su već zbirno plaćeni čak 86.000.000 evra. Za te novce morali bi...

Malkom je stigao na Nou Kamp posle filmske otmice čelnika Barselone koji su ispred nosa ukrali Romi već dogovoreno pojačanje i doveli ga za 41.000.000 evra iz Bordoa. Tokom Internacionalnog kupa šampiona Brazilac je nagoveštavao da bi mogao da igra značajnu ulogu, ali je to bila maska, jer stručni štab na mečevima sa Totenhemom i Romom nije mogao da računa na sve igrače (izostanci nekih reprezentativaca posle Mundijala). Kad su se glavni protagonosti vratili u stroj, a sezona počela, 21-godišnji brzanjac je doslovce nestao sa mape. Zasad je odigrao samo 25 minuta u Primeri (šest na gostovanju Valjadolidu i 19 protiv Leganesa), dok je ostale ili gledao sa klupe ili bio van protokola, jer se mučio i sa povrednog skočnog zgloba.

Više od Malkoma na terenu su bile sve ostale letošnje novajlije Blaugrane. Klemon Lengle je skupio 340 minuta na šest utakmica, Artur 233 na isto toliko mečeva, a Arturo Vidal 176 na devet susreta. A svi su plaćeni manje od Malkoma, zbog čega se u Kataloniji već pojavila bojazan da bi bivši fudbaler Bordoa mogao da doživi sudbinu Džerija Mine, takođe najavljenog kao velikog projekta na duge staze, a posle Mundijala prodatog Evertonu za 25.000.000 evra.

Sličan problem poput Barsinog sa Malkom, imaju i čelnici Real Madrida sa Vinisijusom Žuniorom. I tinejdžer iz „klase 2000“ je stigao letos, u poslu vrednom 45.000.000 evra, oduševio na susretima Internacionalnog kupa šampiona, međutim, kad je trebalo da potvrdi talenat na zvaničnim utakmicama – nestao je. Trener Đunel Lopetegi ga je vratio u Kastilju, da bi na mečevima za mladi tim pokazao da je prevazišao sredinu i golovima i asistencijama, uspeo da se izbori za poziv u najbolju ekipu.

Minulog vikenda debitovao je za kraljevski klub u derbiju sa Atletikom. Ruku na srce, odigrao je samo dva minuta. Više od njega na terenu su provele sve ostale letnje novajlije: Tibo Kurtoa(450), Marijano Dijaz (255) i Alvaro Odriozola (137), zbog čega ostaje pitanje kad će jedan od najtalentovanijih Brazilaca novije generacije početi da se isplaćuje Madriđanima.

Ono što je povoljna okolnost i za Malkoma i za Vinisijusa je da su „vezani“ dugoročnim ugovorima. Prvi sa Barselonom do 2023, drugi sa Realom do 2025. Neka bude da imaju vremena, ali čisto sumnjamo da će na Nou Kampu i „Santjago Bernabeuu“ čekati toliko dugo da zasijaju biseri, jer kad nekog platiš mnogo, onda mnogo i očekuješ. Što pre.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar