Чиме су Радоњић и Ћалета-Цар (већ) наљутили тренера?!

Гарсија је српском репрезентативцу дао 24 минута од доласка из Црвене звезде, а онда 180 у само четири дана, након чега га је критиковао у јавности да мора брже да се прилагоди и да екипа испашта.

Фудбал 06.10.2018 | 17:15
Чиме су Радоњић и Ћалета-Цар (већ) наљутили тренера?!
Немања Радоњић у последњим данима прелазног рока комплетирао је раније договорен трансфер из Црвене звезде у Олимпик Марсеј за 12 милиона евра и постао најскупље плаћени фудбалер у историји клуба.

Иако му је брзина једна од јачих страна, 22-годишњи Нишлија није стигао на "Велодром" довољно брзо да би 2. септембра био у саставу за "азурни дерби" са Монаком у ком је екипа тренера Луиса Гарсије забележила важну победу на страни - 2:3 и потом била "распуштена" због паузе за УЕФА лигу нација.

Следећа пауза долази после овог викенда, односно након што у недељу у 17 часова Марсеј буде угостио Каен у меча 9. кола шампионата, а у међувремену екипа је одиграла шест мечева у Лиги 1 и Лиги Европе уз Радоњићева два уласка са клупе и потом два узастопна наступа у стартној постави - прошлог викенда у убедљивом поразу од Лила (3:0) и у четвртак увече у ремију са Аполоном на Кипру (2:2).

* постава Олимпика на Кипру: Пеле - Сакал (Сар), Камара, Ћалета-Цар, Амави - Луис Густаво, Стротман, Максим Лопез (Сертик) - Радоњић, Паје - Митроглу (Жермен) *

Репрезентативац Србије је у Лимасолу забележио прву асистенцију у плаво-белом дресу, асистирао је капитену Димитрију Пајеу за 0:1 у 50, након чега се Паје нашао у улози асистента код гола Луиса Густава у 67. минуту, али то није било довољно да првак Европе из 1993. године забележи победу на страни и ублажи последице пораза од Ајнтрахта (1:2) код куће.

Реми Кипранима најавио је бивши фудбалер Партизана, Саша Марковић у 74. минуту, а потврдио Емилио Зелаја у последњем минуту меча после ког су се на мети тренера Гарсије нашли управо Радоњић и Дује Ћалета-Цар.

"Чини ми се да постајем досадан, да то превише понављам, али играчи који су овог лета дошли, Немања Радоњић и Дује Ћалета-Цар мораће брже да уче. Екипа плаћа цех ових касних долазака", рекао је Француз, иако је дискутабилно то колико су Србин и Хрват могли да утичу на то када ће се клубови договорити око трансфера.

У Марсеј су стигли када је сезона већ увелико била почела, прве припреме са екипом одрадиће наредног лета, а што се Радоњића тиче он је укупно имао 24 минута на терену до ове седмице када је игрео 180 и "кусур" минута у размаку од четири дана (уз путовање на други крај Европе).

Радоњић у дресу Марсеја:

Л1: Монако - Марсеј 2:3 (ван протокола)
Л1: Марсеј - Генган 4:0 (6 минута)
ЛЕ: Марсеј - Ајнтрахт 1:2 (18 минута)
Л1: Лион - Марсеј 4:2 (ван протокола)
Л1: Марсеј - Стразбур 3:2 (на клупи)
Л1: Лил - Марсеј 3:0 (цела утакмица)
ЛЕ: Аполон - Марсеј 2:2 (цела утакмица, асистенција)

Радоњић је био стрелац четири гола, која су у великој мери помогла Црвеној звезди да се пласира у Лигу шампиона, а услов челника српског првака у преговорима са клубовима заинтересованим за крилног нападача био је да трансфер буде остварен по завршетку квалификација за евро-купове.

У црвено-белом дресу млади Нишлија одиграо је 47 утакмица, постигао 11 голова уз осам асистенција, учествовао у Лиги Европе и освојио титулу првака Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар