Čime su Radonjić i Ćaleta-Car (već) naljutili trenera?!

Garsija je srpskom reprezentativcu dao 24 minuta od dolaska iz Crvene zvezde, a onda 180 u samo četiri dana, nakon čega ga je kritikovao u javnosti da mora brže da se prilagodi i da ekipa ispašta.

Fudbal 06.10.2018 | 17:15
Čime su Radonjić i Ćaleta-Car (već) naljutili trenera?!
Nemanja Radonjić u poslednjim danima prelaznog roka kompletirao je ranije dogovoren transfer iz Crvene zvezde u Olimpik Marsej za 12 miliona evra i postao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji kluba.

Iako mu je brzina jedna od jačih strana, 22-godišnji Nišlija nije stigao na "Velodrom" dovoljno brzo da bi 2. septembra bio u sastavu za "azurni derbi" sa Monakom u kom je ekipa trenera Luisa Garsije zabeležila važnu pobedu na strani - 2:3 i potom bila "raspuštena" zbog pauze za UEFA ligu nacija.

Sledeća pauza dolazi posle ovog vikenda, odnosno nakon što u nedelju u 17 časova Marsej bude ugostio Kaen u meča 9. kola šampionata, a u međuvremenu ekipa je odigrala šest mečeva u Ligi 1 i Ligi Evrope uz Radonjićeva dva ulaska sa klupe i potom dva uzastopna nastupa u startnoj postavi - prošlog vikenda u ubedljivom porazu od Lila (3:0) i u četvrtak uveče u remiju sa Apolonom na Kipru (2:2).

* postava Olimpika na Kipru: Pele - Sakal (Sar), Kamara, Ćaleta-Car, Amavi - Luis Gustavo, Strotman, Maksim Lopez (Sertik) - Radonjić, Paje - Mitroglu (Žermen) *

Reprezentativac Srbije je u Limasolu zabeležio prvu asistenciju u plavo-belom dresu, asistirao je kapitenu Dimitriju Pajeu za 0:1 u 50, nakon čega se Paje našao u ulozi asistenta kod gola Luisa Gustava u 67. minutu, ali to nije bilo dovoljno da prvak Evrope iz 1993. godine zabeleži pobedu na strani i ublaži posledice poraza od Ajntrahta (1:2) kod kuće.

Remi Kipranima najavio je bivši fudbaler Partizana, Saša Marković u 74. minutu, a potvrdio Emilio Zelaja u poslednjem minutu meča posle kog su se na meti trenera Garsije našli upravo Radonjić i Duje Ćaleta-Car.

"Čini mi se da postajem dosadan, da to previše ponavljam, ali igrači koji su ovog leta došli, Nemanja Radonjić i Duje Ćaleta-Car moraće brže da uče. Ekipa plaća ceh ovih kasnih dolazaka", rekao je Francuz, iako je diskutabilno to koliko su Srbin i Hrvat mogli da utiču na to kada će se klubovi dogovoriti oko transfera.

U Marsej su stigli kada je sezona već uveliko bila počela, prve pripreme sa ekipom odradiće narednog leta, a što se Radonjića tiče on je ukupno imao 24 minuta na terenu do ove sedmice kada je igreo 180 i "kusur" minuta u razmaku od četiri dana (uz putovanje na drugi kraj Evrope).

Radonjić u dresu Marseja:

L1: Monako - Marsej 2:3 (van protokola)
L1: Marsej - Gengan 4:0 (6 minuta)
LE: Marsej - Ajntraht 1:2 (18 minuta)
L1: Lion - Marsej 4:2 (van protokola)
L1: Marsej - Strazbur 3:2 (na klupi)
L1: Lil - Marsej 3:0 (cela utakmica)
LE: Apolon - Marsej 2:2 (cela utakmica, asistencija)

Radonjić je bio strelac četiri gola, koja su u velikoj meri pomogla Crvenoj zvezdi da se plasira u Ligu šampiona, a uslov čelnika srpskog prvaka u pregovorima sa klubovima zainteresovanim za krilnog napadača bio je da transfer bude ostvaren po završetku kvalifikacija za evro-kupove.

U crveno-belom dresu mladi Nišlija odigrao je 47 utakmica, postigao 11 golova uz osam asistencija, učestvovao u Ligi Evrope i osvojio titulu prvaka Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar