Мурињо већ смијењен, данас се опрашта?!

Без обзира на исход утакмице са Њукаслом, Глејзери и Вудвард су донели одлуку да отпусте Португалца пише "Тхе Миррор".

Фудбал 06.10.2018 | 12:45
Мурињо већ смијењен, данас се опрашта?!
Жозе Мурињо биће смењен током викенда без обзира на исход данашње утакмице са Њукаслом, пише енглески "Тхе Миррор"!

У тексту који "носи" суботње издање тиражног таблоида са добрим изворима из Манчестер јунајтеда додаје се да је Португалац изгубио поверење породице Глејзер и извршног потпредседника Еда Вудварда, због чега је одлучено да се октобарска пауза због наставка УЕФА лиге нација искористи и за растанак са темпераментним менаџером.

Управо су Глејзери и Вудвард прошлог јануара понудили Мурињу продужетак сарадње до 2020, са опцијом да уговор буде продужен на још једну сезону потом, што је он и потписао 25. јануара прослављајући 55. рођендан. Уз бонусе на основу резултата и маркетиншких права његова зарада "скочила" је на преко пола милиона фунти недељно, односно око 26 милиона фунти годишње.

Испоставиће се да се пред отказом нашао већ девет месеци касније, не толико због промениљивих резултата екипе, колико због лошег, готово негледљивог фудбала који игра Манчестер јунајтед и највише негативне атмосфере која је створена око "Олд трафорда" и на њему.

"Тхе Миррор", позивајући на поуздане изворе из Манчестера, наводи да је Мурињо својим ставом и понашањем довео власнике до тачке са које нема повратка и да су се одлучили за смену, иако у овом тренутку нису пронашли човека који ће га заменити на дуже стазе. А, у медијима је то већ месецима Зинедин Зидан, који је у јуну поднео оставку на место тренера Реал Мадрида.

Лист наводи да је највероватније како ће менаџер до краја сезоне бити легендарни фудбалер клуба, Мајкл Карик, који је на крају прошле сезоне завршио играчку каријеру.

Да се ближи крај, новинари који прате Јунајтед наслућују већ дуго, нарочито после последње "пресс" конференције када је портпарол клуба морао да прекине менаџера након што је овај у више наврата указао на то да "неке ствари нису у његовим рукама" и да "не може да говори о разлозима због којих екипа игра лоше, али да их је много".

Могло би да се догоди да Мурињо добије отказ после новог дуела са својим старим ривалом, Рафаелом Бенитезом, са којим је током каријере имао вербалних сукоба, а којег је чак и исмевао због килаже.

"Ђаволи" се налазе у серији од четири утакмице без победе након што су на три гостовања победили Барнли, Вотфорд и Јанг бојс. Ипак, уследио је реми са Вулверхемптоном, испадање из Лига купа после меча са друголигашем Дербијем, пораз од Вест Хема и "ружан" реми са Валенсијом у Лиги шампиона, после чега је легендарни везиста Манчестер јунајтеда и стручни консултант на једној британској ТВ мрежи, Пол Сколс, затражио од Муриња да се повуче.

У два наврата у Челсију, Мурињо је смењен у септембру 2007. на почетку четврте и децембру 2015. године на средини треће сезоне у клубу. У Јунајтеду је започео трећу и има скор 4-2-4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар