Двајт Јорк близу клупе Астон Виле!

Фергусон пружио подршку! Бивши нападач Астон Виле Двајт Јорк пријавио се за посао тренера у том друголигашком фудбалском клубу, пренели су британски медији.

Фудбал 06.10.2018 | 08:15
Двајт Јорк близу клупе Астон Виле!
Јорк је између 1989. и 1998. године играо за Астон Вилу, а за то време одиграо је 284 утакмице и постигао је 97 голова.

Управа Астон Виле у среду је отпустила тренера Стива Бруса због лоших резултата, пошто екипа после 11 кола заузима 12. место на табели са 15 бодова.

Јорк тврди да има подршку једног од својих бивших тренера Алекса Фергусона и верује да може да врати бирмингемски клуб у Премијер лигу. Он нема много тренерског искуства, пошто је на кратко, између 2009. и 2010. године био помоћник селектора репрезентације Тринидада и Тобага.

"Знам да могу да одем тамо, да играмо добар фудбал и да се екипа врати у Премјер лигу. Када видим да се Вила мучи, ја желим да помогнем. Људи ме повезују са Манчестер јунајтедом, али је за мене све почело у Вили. Имам велике амбиције, много вере и посвећености. Повезан сам са навијачима и то ће ми сигурно донети велику предност",рекао је Јорк за "Даилy Миррор".

Он је додао да има препоруку и подршку Алекса Фергусона.

"Рекао је да га позовем телефоном ако ми је потребан. Он то не би рекао да не верује да могу да обавим посао. Седим у Дубаију и када бисте могли да видите поглед из мог стана рекли бисте да је то лудо, али више од свега волео бих да будем тренер. Не бих нигде ишао ако не мислим да могу да обавим посао. Вили је потребно нешто ново. Послао сам биографију, али нисам сигуран да ли ће је погледати. Пријавио сам се за тај посао и пре него што су довели Бруса, али нисам добио никакав одговор. Играо сам тамо 10 година и мислим да знам како да радим тај посао", навео је 46-годишњи Јорк.

Управа Астон Виле жели да ангажује новог тренера до 20. октобра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар